Кирил Добрев скочи остро на отцепниците от БСП за новата им партия

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

От трибуната на Народното събрание Красимир Янков обяви, че са напуснали левицата, за да останат социалисти, а тяхната партия ще носи името „Българска Прогресивна Линия“

Кирил Добрев скочи остро на отцепниците от БСП, които обявиха вчера, че са направили първите стъпки, за да направят своя партия. От трибуната на Народното събрание Красимир Янков обяви, че са напуснали левицата, за да останат социалисти, а тяхната партия ще носи името „Българска Прогресивна Линия“.

По този повод бившият довереник на Корнелия Нинова, който опита да я детронира от лидерската позиция и последвали жестоки скандали между двамата, реагира остро срещу опитите да се отслюсват социалисти от БСП.

Ето какво обяви Добрев:

Разбирам, че вчера „новината“ е била как бивши другари са създали нова #партия. Всеки има право да участва в клуб по интереси, туристическо дружество или НПО. Принадлежността или членството към партията е нещо много по-дълбоко и стойностно. Казвал съм го и преди, казвам го и днес – ако искаш да промениш една 130-годишна партия като #БСП, не можеш да очакваш да се случи за ден, два или година.

Процесът е много труден, коства много усилия и задължително може да стане само отвътре. След като веднъж си избрал друг политически път, нямаш вече възможност да се занимаваш с нас – гледай си прогресивната линия и ни остави ние да борим консервативния социализъм.

Източник: ПИК

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини