Мария Захарова се подигра с цензурата над Тръмп в социалните медии

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Twitter и Facebook обявиха безсрочно замразяване на акаунтите на Тръмп

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова сравни блокирането на американския президент Доналд Тръмп в социалните мрежи с „ядрен взрив“ в киберсредата и заяви, че това нанася удар по демократичните ценности, декларирани от Запада, цитира думите ѝ „Комсомолская правда“.

Twitter и Facebook обявиха безсрочно замразяване на акаунтите на Тръмп, обвинявайки го в подстрекателство към насилие. Други, по-малко известни социални мрежи, последваха примера.

„Онзи ден всички най-големи американски платформи за социални медии блокираха акаунтите на президента на САЩ. И за това не им трябваше съдебно решение или становище на някакъв орган по етика. Те просто взеха и изключиха официалните акаунти от връзка с публиката. На тази атака срещу западните ценности не издържаха дори и най-лоялните партньори на САЩ, които не изпитват нежни чувства към Доналд Тръмп“, пише Захарова на страницата си във Facebook.

Според нея „решението на американските интернет платформи да блокират държавния глава може да се сравни с ядрен взрив в киберсреда – унищожението не е толкова ужасно, колкото последиците“.

„Нанесен е удар по демократичните ценности, декларирани от западната общност; с един замах апологетите на Darknet и привържениците на строгата цензура получиха конкретен аргумент в защита на своите подходи; започна прекрояването на медийния пазар и най-голямата дигитална миграция“, изложи Захарова впечатляващите си познания по темата.

Източник: DarikNews

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини