Нинова: Да обединим усилията си за паралелно преброяване

БСП кани партии и НПО за организиране на честни избори

„Каним партии и НПО да се организираме за провеждане на честен вот, както и да обединим усилията си за паралелно преброяване“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след проведеното Изпълнително бюро на партията.

„Искаме да представим една позиция: промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана. Ние като най-голямата опозиционна партия каним всички, които искат смяна модела на управление на разговори, за да се организираме за провеждане на честен вот“, подчерта лидерът на БСП.

В четвъртък БСП е поканила 10 партии и НПО, на които предлага обща позиция. В петък продължават срещите с още 10 партии и НПО, с които социалистите си сътрудничат отдавна по различни въпроси.

„Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели, застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Както знаете, ние като парламентарна група имаме членове на секционните комисии. Редица извънпарламентарни партии, които настояват за честен вот, нямат такива. Ние сме готови да помогнем на всички, които искат заедно да направим изборния процес по-честен“, каза още Корнелия Нинова.

„Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване, което ние като партия ще направим. Ако всеки поотделно заявява такива желания, би било по-трудно. Важно е сега да се обединим всички“, заяви лидерът на БСП.

Сред поканените са и Мая Манолова и Слави Трифонов.

„Решихме да поканим и Мая Манолова, и Слави Трафинов и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори. Поканата е да обединим усилия да гарантираме на българския народ и българските граждани, че всеки глас ще бъде зачетен“, заяви Нинова.

Срещите ще бъдат на неутрална територия, извън „Позитано“ 20.