Пощенска банка с две международни награди за дигитално банкиране

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Финансовата институция получи отличията от престижния конкурс World Finance Digital Banking Awards 2020

В навечерието на своята 30-а годишнина Пощенска банка бе удостоена с две международни награди от престижния конкурс World Finance Digital Banking Awards 2020 на авторитетното издание World Finance Magazine. Отличията са в категориите „Най-добра дигитална банка“ (Best Consumer Digital Banks, Bulgaria) и „Най-добро приложение за мобилно банкиране“ (Best Mobile Banking Apps, Bulgaria) за потребителите в България. Зимното издание на конкурса отличава най-добрите банки в предоставянето на дигитални услуги на потребителите и въвеждането на иновативни модели за управление.

Пощенска банка е единствената финансова институция от България отличена в тазгодишното издание. Признанията са в резултат на серията от иновации, приложението за мобилно банкиране m-Postbank, модерната клонова мрежа и дигиталните услуги, които банката предлага за удобство на своите клиенти през последната предизвикателна за всички година. Това е пореден успех за нея, след като през 2020 г. получи за трета поредна година и отличието за „Най-добра банка в банкирането на дребно в България“ (Best Retail Banks) от конкурса World Finance Banking Awards на едноименното финансово списание.

„Дигиталните канали на банката ще продължат да бъдат предпочитан начин за извършване на ежедневни банкови операции и ние се стремим да отговорим на тази потребност, особено сега, когато банкирането от разстояние е не просто удобство, а необходимост. Вследствие на все по-активната употреба на дигиталните канали от клиентите на банката, общият дял на направени трансакции в онлайн среда на годишна база достига 78% в края на 2020 г. спрямо 22% на извършените в клон“, посочват от Пощенска банка.

Възходящата тенденция в развитието на дигиталните канали на банката категорично се потвърждава и от данните за използването им на годишна база, като най-чувствително е увеличението при ползването на мобилното приложение „m-Postbank“. За миналата година активните потребители на апликацията са нараснали с 60%, а общият брой на направените трансакции отбеляза ръст от 50 на сто спрямо 2019 година. Цифрите са безспорен показател и за доверието, което Пощенска банка печели, превръщайки се в „дигиталната банка“, която клиентите предпочитат. През изминалата година е отчетен забележителен ръст от 120% на подадените онлайн заявления за кредитен продукт, а усвоените през дигиталните канали на банката суми нарастват почти двойно спрямо 2019 година.

„Бъдещето на банките е в дигитализацията, затова и постоянните ни инвестиции в човешки ресурси, иновативни услуги и технологична инфраструктура характеризират стратегията на Банката в тази посока, чрез разработване на модерни решения и нови възможности за всички наши клиенти. Те могат да се възползват от напълно дистанционен процес по заявяване и получаване на кредити, сметки, застраховки, дебитни и кредитни карти, онлайн консултация за жилищен кредит чрез мобилното приложение EVA Postbank, както и от нашите дигитални зони от за експресно банкиране, уникални за местния пазар. Благодарение на дигиталните ни зони клиентите могат да се идентифицират с банковата си карта и да извършат сами около 90% от операциите, които се извършват от банковите служители.

Продължаваме да развиваме своите услуги и скоро ще предложим мобилен портфейл от ново поколение. Затова сме много щастливи, че сега получаваме точно тези награди. Те са още едно доказателство, че се движим в правилната посока и сме отговорили на най-важното – добрата клиентска удовлетвореност“, коментират от Пощенска банка.

В престижния конкурс вземат участие редица водещи банки, които задават трендовете и определят следващите фази в дигитализацията на банкирането. Сред тях са утвърдени банки в световен мащаб като Bank of America, UBS, Lloyds Banking Group, Citi, HSBC, BBVA и други.

World Finance Magazine е печатно и онлайн списание, което осигурява цялостен обхват и анализ на финансовата индустрия, международния бизнес и световната икономика. Списанието, издавано от компанията World News Media в Лондон, е насочено към аудитория от професионалисти в областта на финансите, корпоративни и частни инвеститори, като обхваща широк спектър от теми за банковото и застрахователното управление. От 2007 г. World Finance Magazine организира едноименните ежегодни награди – World Finance Awards, които целят да отличат бизнес постиженията, успехите и иновациите в цял свят, а от 2016 г. и World Finance Digital Banking Awards, които оценяват изключителните дигитални решения и иновации на банките по света.

Postbank — The Mall

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини