Пристигна първата доставка с ваксини на „Модерна“

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу COVID-19 на американската фармацевтична компания „Модерна“ пристигнаха в България.

Това обяви по време на днешното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов, както и разпореди на здравния министър ваксините да се поставят своевременно.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

„БулБио“ е единственото определено място за доставката на ваксината на „Модерна“ у нас по договора, който е сключен между Европейската комисия и компанията производител. Препаратът е по-лесен за съхранение от този на „Пфайзер“ и „Бионтех“. Ваксината на „Модерна“ се съхранява при температура от минус 20 градуса, а след изваждане от фризерите може да се съхранява на температура от 2 до 8 градуса до 30 дни, съобщи преди дни директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, цитиран от БНР.

Страната ни е поръчала общо половин милион дози от ваксината на „Модерна“. Основното количество се очаква да пристигне у нас през месеците април и юли, като е възможно да настъпят промени в зависимост от производствения капацитет на компанията.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини