Първата реч на Джо Байдън: Цялата ми душа е вложена в обединението на Америка!

news.sky.com

Привържениците на превъзходството на бялата раса трябва да бъдат победени и да се сплотим. Това е основното за всяка демокрация, обърна се Байдън към американците

Това е денят на Америка!  Днес ние приветстваме демокрацията, волята на народа беше чута и изпълнена.Благодаря на бившите президенти и поемем от тях щафетата. Познавам силата на нашата Конституция и на нашата нация. Ние сме един сплотен народ, велика нация и сме се доказали,  и в мирно време и във война. Трябва да продължим напред, имаме много работа“, заяви Джо Байдън в първата си реч като 46-ти президент на САЩ.

Много малко хора в нашата история са били изправени пред по-тежки предизвикателства, от тези, пред които сме изправени ние днес.Коронавирусът взе много животи, много хора изгубиха работата си, много бизнеси са затворени.

Друга задача е расово равенство и трябва да започнем да работим веднага. Привържениците на превъзходството на бялата раса трябва да бъдат победени и да се сплотим.Това е основното за всяка демокрация“, обърна се той към американците.

Моята надежда е в това да сплотя и да обединя нашият народ отново и умолявам всички американци да се присъединят към мен в тази кауза„, призова Байдън.

Цялата ми душа е вложена в обединението на Америка, на нашия народ и нашата нация. Обединение, за да се борим срещу враговете, омразата, беззаконието, безработицата.

Ако се обединим, може да постигнем велики неща, да оправим грешките, да се справим със смъртоносния вирус. Може да изградим средната класа, да осигурим расова справедливост и САЩ да се превърнат във водещата сила на доброто в света“, заяви Байдън.

За нашето обединение не е необходимо да има хаос, това е исторически момент на кризата и предизвикателствата и единството е пътят напред.Нека в този момент да бъдем съединените обединени американски щати. Никога няма да се провалим в Америка, ако действаме обединено и нека в  този ден дадем ново начало.

Да се чуваме и виждаме един друг, да показваме уважение един към друг. Не е необходимо да изгорим всичко по пътя си. Всеки спор не бива да е причина за война. Трябва да отхвърлим културата на манипулацията. Нека Америка бъде по-добра от това, аз съм убеден, че е по-добра“, добави в речта си Байдън.

Обещавам на тези, които не са гласували за нас – ще се боря за вас така, както и за тези, които са гласували за мен. Ние преминаваме през изключително тежък период, в който хора губят живота си, работата си, бизнеси затварят, Америка беше подложена на изпит и ние излязохме по-силни“, каза още новият президент.

Това е момент на изпитание, има сили, които са против нашето единство-системният расизъм, пандемията, икономическата криза,изправени сме пред един от най-тежките моменти“, заяви Байдън.

Ще работим чрез силата на примера. Ще бъдем силен партньор, за да има мир, прогрес и сигурност“, каза още той, като призова за минута мълчание за хората, които са загинали и служили на САЩ.

Източник: epicenter.bg