Радев: Не виждам готовност за тези избори (ВИДЕО)

„До края на януари ще издам указ за датата“

„Не виждам готовност за тези избори. За мен е важно как ще се гарантира здравето и правото на вот на българите“. Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от NOVA. „Продължаваме консултациите“, допълни Радев. „До края на януари ще издам указ за датата“.

„Не виждам законова, организационна и логистична готовност за тези избори. За разлика от премиера за мен е важно и има значение как ще се гарантира здравето и конституционното право на вот на българите”, заяви Румен Радев.

„Има значение ефективността на предизборната кампания, има значение как ще бъдат одитирани машините, как ще гласуват българите в чужбина. За пръв път ще правим избори по време на пандемия. Трябва да имаме ясни и адекватни мерки. Да имаме пълна навременна и достъпна  информация. Най-важното е да имаме доверие в здравните мерки и в изборния процес, защото доверието определя да имаме един легитимно избран парламент, избран с една нормална избирателна активност, за да имаме устойчиво правителство”, заяви още Румен Радев.

„Към момента нямам постъпила надеждна информация от правителството, която да гарантира законова, организационна и логистична готовност. Трябва да има промени в законите, за да могат хората в изолация да гласуват”, каза още Румен Радев.

Подобни статии

Стъки взел и от МОН 35 400 лева по научна европрограма, отчели ги като медиен бюджет

ММА-боецът организирал с парите турнир в петзвезден хотел Наред с 1,019-те млн....

Още в катергорията

Стъки взел и от МОН 35 400 лева по научна европрограма, отчели ги като медиен бюджет

ММА-боецът организирал с парите турнир в петзвезден хотел Наред с...

Евростат: Потреблението в България е под средното в ЕС

Фактическото индивидуално потребление (ФИП) измерва материалното благосъстояние на домакинствата. През...

Голяма авария остави хиляди софиянци без топла вода

Поради авария на главен топлопровод на първа градска магистрала, преминаващ по бул. „Мария Луиза“, се налага спиране...