Река Велека преля

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Временно е затворен пътят Ахтопол – Резово заради преливане на река Велека. Това посочи зам.-областният управител Владимир Крумов, съобщи БНР.

Велека е вдигнала много нивото си след падналите дъждове и в прехвърлила над моста. Няма опасност там. Има изпратени екипи, които да следят и да преценят кога да пропуснат преминаващите автомобили, обясни той. Сходна е ситуацията около кръстовището със село Дебелт, посочват от бургаската полиция. Те уточняват, че преминаването е невъзможно, заради липса на отток на водата

Има аварирали автомобили. От полицията препоръчват като обходен маршрут пътя между Константиново, Русокастро, Дюлево и Средец.

Крумов уточни, че вече са проходими останалите пътища в областта, които вчера бяха затворени. Има една хубава новина. С оглед на падналите дъждове, нивото на язовир Камчия се е покачило многократно.

За последните четири дни количеството вода, което е влязло, за да ни стигне за 3 месеца през лятото, допълни зам.-областния управител.

Остава обявеното частично бедствено положение на три места в областта – в района на село Равадиново, на селата Загорци и Извор, както и на средцкото село Зорница.

Предстои да се направят огледи, където има щети, да се опишат протоколи и да започне подпомагането на населението, което е пострадало, посочи Крумов.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини