Река Чая преля

Река Чая е излязла от коритото си и е заляла пътя за Крумово под ЖП надлеза Ягодово-Катуница, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Движението е спряно. Предприемат се мерки като на мястото са екипи от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и полицията.

Нивото на река Марица е повишено, но е далеч под критичната точка. За момента единствено в две населени места – с. Крушево- община Първомай и с. Болярино -община Раковски, отводнителните канали са достигнали своя максимум и се следи ежечасно нивото им.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Обстановката с големите язовири на територията на областта е под контрол. Пикът на максималния приток вода към язовирите от каскада Доспат -Въча е достигнат по обед и се очаква в следващите часове намаляване на постъпващата в язовир Цанков камък вода. В язовир Въча към момента има още 15,6 мил. куб. м свободен обем, който е достатъчен да поеме постъпващата вода занапред.

Малките язовири, стопанисвани от общините в областта, имат достатъчно свободен обем, като само тези в община Карлово са 65 процента запълнени. Язовирите на Напоителни системи Пясъчник, Домлян, Брягово, Леново, 40-те извора, Сушица имат големи свободни обеми и няма риск от преливане.

Подобни статии

Евростат: Потреблението в България е под средното в ЕС

Фактическото индивидуално потребление (ФИП) измерва материалното благосъстояние на домакинствата. През 2020 година...

Още в катергорията

Евростат: Потреблението в България е под средното в ЕС

Фактическото индивидуално потребление (ФИП) измерва материалното благосъстояние на домакинствата. През...

Голяма авария остави хиляди софиянци без топла вода

Поради авария на главен топлопровод на първа градска магистрала, преминаващ по бул. „Мария Луиза“, се налага спиране...

Премиерът към МВР: Работете за хората, не за политиците

Оценката за Вашата работа е тази, която ще дадат...