Стоян Мирчев: Крайно време е в България да се спре със задкулисието

Вече 11-ти месец говорят за подпомагането на по-големите предприятия, но все още чакаме

„В България има две реалности – едната е телевизионната, тази на ГЕРБ, а другата е реалната.“ Така определи политическата обстановка в страната депутатът от “БСП за България“ Стоян Мирчев в ефира на Бг он еър като разясни: „ГЕРБ говорят добре за дефицита, но не казват, че остават държавата с 40 млрд. дългове. Говорят за помощта за малки и средни предприятия, но тя закъсня неимоверно. Вече 11-ти месец говорят за подпомагането на по-големите предприятия, но все още чакаме, а в туризма нещата са дори още по-зле.“

По думите на социалиста България се нуждае от нов модел на управление и първата стъпка е да се върне доверието в институциите. „Това, което виждаме от последните часове с потопа в България показва, че институциите не функционират, оставили са всичко на природата и на хората, които сами трябва да се оправят. Не може, допреди няколко месеца хората бяха на воден режим, а днес същите тези хора да са под вода“, възмутено коментира той.

 

„ГЕРБ създадоха държавно ВиК дружество с 1 млрд. лева от българските данъкоплатци, което не прави нищо. Други 500 млн. лева са дадени за укрепването на над 400 язовира, но до момента нито един от тях не е ремонтиран. Всичко това показва недъзите на това управление“, заяви Стоян Мирчев.

Той оцени положително консултациите на президента не само с политическите партии, но и с експерти, и с медицински лица, като добави, че от партията са готови за избори на всяка възможна според Конституцията дата.

„Митът, който от ГЕРБ налагат, че воюваме с президента, беше отхвърлен и от президента, и от вицепрезидента, и от председателя на нашата партия“, заяви Мирчев. Той категорично отхвърли и възможността за коалиция между БСП е ГЕРБ, като я нарече “невъзможна“.

„С тях нямаме допирни политически точки. Опитваме се да прекратим порочния модел, който наложиха последните 11 години. Крайно време е в България да се спре със задкулисието и това да правим каквото можем, както е сегашната коалиция, която управлява България. Виждаме и какви скандали произвежда тя всяка седмица“, обясни депутатът от левицата.

В изминалите 4 години БСП показа, че това, за което говорят, го претворяват в законопроекти, но за съжаление остават нечути от управляващите.

„Ние сме против Изборния кодекс да се пипа основно, но трябва да има леки промени в частта, която ще осигури на болни и карантинирани правото на глас“, коментира Стоян Мирчев, като добави, че според него не може да бъде организирано гласуване по пощата за няколко месеца. „То трябва да бъде обвързано и с активната регистрация. Няма как чрез гласуване по пощата да се гарантира тайната на вота, а в България това е задължително. Също така не можем да подсигурим сигурността на самия вота“, каза още той.

Състоянието на партията Стоян Мирчев коментира така: „Още от прекия избор за председател БСП показа, че е стабилна, с високата избирателна активност и с големия процент, с който беше избран сегашният председател.“ Той обясни, и че Георги Гергов е отстранен с огромно мнозинство от Националния съвет заради констатирани нарушение на устава и уронване престижа на партията.

Подобни статии

Още в катергорията

Лудост такава

И когато разбрал, че българите го обичат, Плевнелиев решил...