Терзийски: Отпуснахме средства за три общини за справяне с последствията от наводненията

Той съобщи, че парите общо са над 3 милиона и 700 хиляди

Отпуснахме средства за общините Констинброд, Столична и Гоце Делчев за справяне с посрледствията от наводненията. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той съобщи, че парите общо са над 3 милиона и 700 хиляди.

„Най-спешно днес беше направен преглед на място и беше зададена заявка от кмета на община Лъки, която е съгласувана с областният управител на област Пловдив. Средствата са укрепване на срутище на територията на село Дряново в размер на 476 372 лева и укрепване на пътя между селата Манастир и Крушево в размер над 483 хиляди лева“, каза министърът.

Терзийски обясни, че за Гоце Делчев парите са за изграждане на подпорна стена за укрепване на десния на бярг на река Туфча.

„В Столична община това е спешно почистване на речното корито на река Искър за осигуряване на пропускателна способност в участъка под язовир Панчарево“, добави той.

Министърът добави, че парите за община Костинброд са за три неотложни аварийни работи и едно възстановяване на водоскок.

„Предстои това решение да бъде прието на министерски съвет и очакваме заявките от останали кметства и общини, където последните наводнения, повишаване и излизане на реки да направят оценки за необходимите средства и да се дадат на секретариата на Комисията за възстановяване и подпомагане“, добави Терзийски.