Тръмп: Опитът за импийчмънт е „напълно абсурден“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи усилията на конгреса на демократите, насочени към негов импийчмънт, като „абсолютно нелепи“ и добави, че решението на Камарата на представителите предизвиква „огромен гняв“, съобщи БНР. 

По време на кратко изказване преди отпътуването за Тексас за посещение на границата с Мексико, Тръмп подчерта, че не иска насилие, но отказа да отговори дали ще подаде оставка.

Той също така нарече действията, предприети от неговите политически опоненти, „продължение на най-големия лов на вещици в политическата история“.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Коментарите му са факт, след като демократите от Камарата на представителите представиха предния ден проект за импийчмънт на президента, а днес се очаква да гласуват резолюция с призив към вицепрезидента Майк Пенс да използва 25-ата поправка в Конституцията за отстраняване на президента Доналд Тръмп.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп също така заяви, че обръщението му към тълпата преди щурма на сградата на Капитолия във Вашингтон преди дни е било „напълно подходящо“.

Тръмп отхвърли да носи отговорност за гражданските вълнения, последвали неговия митинг на 6 януари, и заяви, че „хората смятат, че казаното от него е напълно подходящо“.

Американски президент нападна и големите технологични компании, твърдейки, че те „вършат ужасни неща“ за страната. Той вярва, че технологичните гиганти са допуснали „ужасна грешка“, визирайки решенията от по-рано на Twitter и Facebook да забранят профилите на Доналд Тръмп в техните социални мрежи, твърдейки, че той подбужда към насилие.

Подобни статии

Още в катергорията

Вижте състава на кабинета на Пламен Николов

Изненада в състава на проектокабинета, посочен от Слави Трифоно,безспорно...