Христо Терзийски: Отчитаме спад на битовата престъпност и телефонните измами

Терзийски съобщи, че не е имало опити за измами с ваксините срещу коронавируса

Отчитаме спад на битовата престъпност. Работата между МВР и прокуратурата по престъпленията е добра. За нас е важно да има сигнал, за да можем да заловим крадци, например. Действаме и по репортажи в телевизии. Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

„Значителен спад отчитаме и при телефонните измами“, съобщи МВР шефът.

„Близо 5000 са били заразените с коронавирус служители на МВР. Починали са 32 служители. Към 300 души са на лечение и към момента“, съобщи Терзийски.

„Няма недоволство в служителите на МВР, че ще бъдат ваксинирани след лекарите и възрастните хора. 25% от служителите на МВР искат да се ваксинират. И аз ще се имунизирам срещу COVID-19“, разкри вътрешният министър.

Христо Терзийски съобщи, че не е имало опити за измами с ваксините срещу коронавируса.

Над 3300 са досъдебните производства за неспазване на карантина. Над 600 са присъдите за бягство от задължителна изолация. Има и две ефективни присъди – лишаване от свобода и глоби
Не се готвим за ново затваряне на градовете и КПП-та, категоричен бе вътрешният министър.

Предстоящите избори няма да са първи за служителите на МВР. Изборите няма да са предизвикателство, по-скоро ще е запазването на здравето и противоепидемичните мерки, разкри Терзийски.

„Не сме имали сигнали преди избори, че директори на ОД МВР са оказвали натиск за вота. Всички директори са хора с дългогодишен опит. Правят се внушения за изборни нарушения, което е невярно“, отговори вътрешният министър на обвинения на Цветан Цветанов.

„Натиск по границите няма“, коментира Христо Терзийски опитите за трафик на нелегални мигранти.