Цветан Цветанов: ГЕРБ не знае как се правят парламентарни избори, виждам симбиозата с ДПС

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

„Организирането на парламентарните избори от служебни кабинети даде една допълнителна гаранция изборите да бъдат честни и да не бъдат оспорвани“, каза още лидерът на „Републиканци за България“

„ГЕРБ никога не е организирала изборите. От 2009-а до 2017-а година имаше служебни кабинети, които подготвяха изборите“. Това заяви пред БНР Цветан Цветанов, лидер на „Републиканци за България“, бивш зам.-председател на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи, от когото в момента ГЕРБ се тресе от страх, че привлича малкото останали смислени хора от хунтата в редиците на своята партия.

С назначаването на служебните кабинети той обясни смяната на полицейските началници, каквото предложение направи той при срещата с президента Румен Радев.

Според него ротацията на полицейските началници ще разбие връзките, които са създадени с контролиране на гласове.

„Организирането на парламентарните избори от служебни кабинети даде една допълнителна гаранция изборите да бъдат честни и да не бъдат оспорвани. Сега, наблюдавайки процесите през последната година, година и половина, мога да кажа, че има ясна симбиоза между две от основните политически формации, които са системни партии – ГЕРБ и ДПС“, коментира Цветанов.

Той подчерта, че хората, които са вярвали, че ГЕРБ е алтернатива на ДПС, сега са напуснали разочаровани управляващата партия и са отишли при него в „Републиканци за България“.

Цветанов беше категоричен, че партията не се разцепва и уточни, че „Технократи за България“ е изложение на един редови член на партията в Пловдив и е тема, която се обсъжда на общинско ниво:

„Колегите си работят и обменят свои идеи. Демократично е всеки да изразява своето мнение и по начин, по който прецени“, завърши Цветанов.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини