Швеция прие нов закон за борба с КОВИД-19!

Властите вече разполагат с възможност да спират градския транспорт, както и да ограничават броя на хората, които могат да се намират на едно и също обществено място

Швеция, която възприе по-малко строга стратегия за борба срещу КОВИД-19, днес прие нов закон, който временно предоставя нови правомощия на правителството във връзка с пандемията от коронавируса, предаде Франс прес.

Новите правомощия на правителството са свързани с възможността за първи път в Швеция да бъдат затворени ресторанти и търговски обекти.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

На фона на втората вълна на разпространение на коронавируса северноевропейската страна регистрира голям брой случаи на заразяване с вируса.

Правителството все още не е уточнило как и кога възнамерява да приложи новите си правомощия, които ще му позволят да въвежда ограничителни мерки и да налага глоби за неспразването им.

Освен затварянето на магазини и търговски центрове, правителството вече разполага с възможност да спира движението на превозните средства на градския транспорт, а също така и да ограничи броя на хората, които могат да се намират на едно и също обществено място.

Законът обаче не дава възможност на правителството да задължи населението да си стои у дома.

Източник: БТА

Подобни статии

Още в катергорията

Джо Байдън подписа указ за подобряване на киберзащитата

Според Съвета за национална сигурност документът премахва бариерите за...

Русия призова за спешни действия на ООН за конфликта в Близкия изток

Жертвите в Газа са най-малко 56, седем цивилни загинаха...