Япония обяви извънредно положение заради коронавируса

Японското правителство обяви режим на извънредно положение в столицата Токио и нейните околности – район с население от 37,2 милиона души, предадоха световните агенции, съобщава Epicenter.bg.

Новината съобщи пред парламента Ясутоши Нишимура, ръководителят на правителствения щаб за борба с коронавируса, след което извънредното положение бе обявено от премиера Йошихиде Суга.

Районът, известен като Голямо Токио, обхваща префектурите Токио, Канагава, Сайтама и Тиба. Мярката се въвежда заради бързото увеличаване на случаите на коронавирус. Извънредното положение влиза в сила от утре и ще продължи до 7 февруари.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Рестрикциите няма да са толкова строги, колкото при извънредното положение през април и май миналата година. Очаква се ресторантите и баровете да бъдат задължени да спрат да продават алкохол в 19 ч. и да затварят час по-късно.

На жителите на района ще се препоръча да не излизат вечер по причини, които не са неотложни. Фирмите ще трябва да насърчават дистанционната работа с цел броят на хората, които пътуват между дома и офиса, да намалее със 70 процента.

Подобни статии

Румънският премиер уволни след скандал министъра на здравеопазването

Румънският премиер Флорин Къцу отстрани от длъжност министъра на здравеопазването Влад...

Още в катергорията

Румънският премиер уволни след скандал министъра на здравеопазването

Румънският премиер Флорин Къцу отстрани от длъжност министъра на...

Байдън ще направи първото си обръщение пред Конгреса на 28 април

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси...

Байдън изтегля US войниците от Афганистан до 11 септември, говори с Путин

Президентът Джо Байдън ще изтегли до 11 септември всички...