Байдън ще се възползва от предложението на Футболната лига да ползва стадионите й за ваксинации

Getty Images

В края на януари президентът подписа редица укази, във връзка с  пандемията, сред които и насочени към разширяването на тестването и за създаване на регионални центрове за ваксинация

Администрацията на Съединените щати възнамерява да подкрепи предложението на Националната лига по американски футбол за използване на стадионите й за ваксинация на населението срещу коронавирус.

Това заяви президентът Джо Байдън в интервю за телевизия Си Би Ес. Байдън ще обяви пред екипа си, че съоръженията са достъпни за целта, тъй като в момента за имунизации се използват едва 7 от тях.

В края на януари президентът подписа редица укази, във връзка с  пандемията, сред които и насочени към разширяването на тестването и за създаване на регионални центрове за ваксинация.

По-рано директорът на Националния институт по алергични и заразни болести Антъни Фаучи каза, че колективен имунитет в Съединените щати ще има, когато 75% от населението се ваксинира.

По думите му при сегашните темпове това може да отнеме почти година. Джо Байдън обаче заяви, че властите не могат да чакат толкова и затова ускоряват имунизациите. Въпреки това президентът  е на мнение, че достигането на колективния имунитет до края на лятото е малко вероятно.

Източник: БНР