Борисов в Исперих нареди: На 1 март отваряме ресторантите! (СНИМКИ, ВИДЕО)

Борисов е на поредна инспекция. Той е заедно със здравния министър Костадин Ангелов, финансовия министър Кирил Ананиев и зам. -регионалния министър Николай Нанков в Исперих при д-р Абдулах Заргар

От утре пускаме всички паралелки ученици в малките населени места. На 1 март задължително отваряме ресторантите, повече по тази тема няма да се говори.

 

Това стана ясно от думите на премиера, който е в Исперих заедно с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, финансовия министър Кирил Ананиев и зам. -регионалния министър Николай Нанков.

Те посетиха  д-р Абдулах Заргар в Исперих.

„От утре пускаме в малките населени места учениците. Няма да ги въртим както в големите градове„, съобщи премиерът.

На 1 март задължително отваряш ресторантите“,нареди Борисов на здравния министър.

„На всички ни липсват ресторантите, както и на вас, но още 14 дни трябва да издържим. И днес нивата са много добри. На 1 март задължително отваряш ресторантите„, повтори заповедта си Борисов на здравния министър.

26-ти сме в Европа, но всичко това се дължи на лекарите, медицинските сестри, лаборантите и малко на здравния министър“, обърна се Борисов към д-р Заргар.

 

Благодаря, за голямата работа, която вършите. До 28 февруари ще получите парите за първа линия и увеличенията на заплатите. И днес нивата са много добри. 26-ти сме в Европа, но всичко това се дължи на лекарите, медицинските сестри, лаборантите и малко на здравния министър. Нека Господ да е с нас и вашият, и нашият, огромни усилия се полагат“, обърна се премиерът към д-р Заргар.

На всеки Европейски съвет настоявам пред колегите да се въведе Единен медицински протокол, каза още премиерът. По думите му този протокол трябва да се въведе и за целия свят.

„Сега една държава затваря границите, едни искат PCR тестове, други ваксини, трети не искат. Настоявам много“, посочи Борисов.

Мисля, че в България българите гледат какво е положението в другите държави и могат да направят съпоставка колко либерални са нашите мерки. Изключение са ресторантите и нощните заведения. Всеки си има своя бизнес и ние искаме да си го развива. Не е естествено държавата да плаща за нещо, което не работи. Колкото по-бързо ги отворим, толкова по-добре“, допълни той.

 

 

Ето какво написа във Фейсбук премиерът:

 

Ще спазим ангажимента си и ще отворим заведенията на 1 март.
Нивата на заболеваемост у нас са добри. Затова утре в малките населени места в училищата се връщат присъствено всички ученици.
Благодаря на медиците за усилията и добрата работа, благодарение на която продължаваме да прилагаме най-либералните мерки в Европа.

До края на месеца болниците ще получат парите за увеличение на заплатите, както и парите за медиците на първа линия.

С 50 милиона лева за първи път държавата в края на миналата година финансира и общинските болници, които откриха ковид-отделения. Близо 500 000 лева от тях получи болницата в Исперих.

В Исперих и района с помощта на правителството значително е подобрена инфраструктурата. Тук всички училища и детски градини са санирани. Помогнахме финансово и на тютюнопроизводителите. Развиваме всяко едно населено място в България, независимо от партийната принадлежност на кмета.

 

 

Доктор Абдулах Заргар вече е български гражданин. Той има голям принос за българското здравеопазване и за успешното управление на болницата в Исперих. В този казус институциите отново доказаха, че могат бързо и адекватно да решават проблемите на гражданите. Благодаря и на доктор Заргар за професионализма и отдадеността. Уверен съм, че той ще продължи да бъде все толкова обичан и грижлив лекар, написа още в социалната мрежа Борисов.

 

 

Подобни статии

Мъж на 27-години без заболявания сред новите жертви от COVID-19 у нас

Припoмнямe, чe 2 126 ca нoвoдиaгнocтицирaнитe c СОVID-19 лицa в Бългaрия...

Още в катергорията

Мъж на 27-години без заболявания сред новите жертви от COVID-19 у нас

Припoмнямe, чe 2 126 ca нoвoдиaгнocтицирaнитe c СОVID-19 лицa...

Корнелия Нинова с пет условия за подкрепа на кабинет на ИТН (ВИДЕО)

Ръководството на БСП поставя и още едно условие -...

БСП даде подкрепа за втори мандат на Радев и Йотова

Националният съвет на БСП изрази подкрепа за кандидатпрезидентската двойка...