Борисов обяви официално първият водач в листа на ГЕРБ

При неочаквана инспекция на трасето Видин – Монтана, днес премиерът Борисов демонстрира желанието да работи със силни, доказали се лица от гражданското общество по неговата любима тема – строителство на пътища и инфраструктура. И то не къде да е, а в Северозападна България

На инспекцията с него бяха министърът на МРРБ Петя Аврамова, зам-министър Николай Нанков и Росица Кирова, председател на гражданско обединение „Единни за промяна”, инициирало протестите за магистрален път до Видин. Именно към нея се обърна Бойко Борисов, припомняйки горчивото кафе през септември, което двамата изпиха във Видин при първата инспекция на друг участък от същото трасе.

Там, на онова прословуто кафе, започна разговора за втория етап от подготовката на процедурите за изграждането на тунел под Петрохан. И същото кафе стана пък причина за отстраняване на Кирова от партията на Слави Трифонов.

„Затова пък ние сме готови да те сложим за водач на наша листа, за да контролираш през следващите две години (докато бъде изграден пътя – б.р.) от парламента това, което правят”, заяви Бойко Борисов.

No description available.
При инспекцията премиерът със задоволство се обърна към г-жа Кирова: „Ето, видно ли е вече, че ние изпълняваме ангажимента си към гражданите на Видин и Северозапада?!”.

Борисов подчерта, че пътят се строи, участъкът е подготвен и трасиран, осигурено е финансиране, парите са преведени още през месец май м.г., а самите процедури, които понякога отнемат година и половина за довършване, във Видин са успели да ги приключат за 3-4 месеца.

„Когато са ангажирани граждани и институции така се получава – нещата се случват. И не смятам, че трябва да спираме дотук. Нашият ангажимент по контрола върху процедурите и строителството остава, докато официално не бъде открит новоизградения път между Видин и Ботевград. Същото се отнася и за проекта за тунел под Петрохан. Разбира се, не очаквам да е лесно, но това пътят и така се работи”, допълни Росица Кирова.