Борисов: Оставете децата на мира и не ги замесвайте

„Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават. Днес за пореден път „пазителите на демокрацията“ тормозят най-нагло децата ми, и то в техния дом. Нито те, нито синът на президента заслужават подобен тормоз“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод днешните провокации пред дома му, както и случая, касаещ сина на президента.

„Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони – не успяха. Сега това ли успяха да измислят демократите? Това ли е върховенството на закона, това ли са демократите?“, попита реторично министър-председателят Бойко Борисов и добави: „Докато ние правим така, че хората да живеят в по-добра среда, те отишли, шпицкомандите на Радев, Мая и подобни политици – децата ми реват у нас, внуците реват – тези са демократите!“, отбеляза Борисов.

По-рано, докато правеше обиколка край Елхово министър-председателят

премиерът Борисов коментира и казуса със сина на президента Румен Радев – Георги. Поясни че го познава, бил „редко готино момче“, симпатяга, красив и умен.

„Не ви ли е срам да правите така с децата? Пак казвам – познавам го, много ми е симпатичен. На такава възраст е, че прави грешки. И на възрастните им се случа да сгрешат с нещо. Ние с баща му сме правили и по-големи глупости“, посочи министър-председателят.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Оставете ги на мира децата!“, разгневи се премиерът. „На снимка ще им ги пратя и ще ги питам демократи ли сте вие, върховенство на закона ли е това, какво искате вие? Провокации, да се бият ли хората, докато ние правим това?“, реторично попита още министър-председателят.

Припомняме, че здравният министър потвърди, че непълнолетният син на Радев е задържан с група младежи за купон в заведение. От президентството категорично отхвърлиха твърденията за задържане от органите на МВР.

Вчера обаче синът на президента Румен Радев – Георги, е потвърдил думите на приятелите си, че са празнували кротко, а момче се е подхлъзнало на терасата и изпуснало чашата си.

Той бе на 30-минутен разпит в столичното IV РУ.

17-годишният младеж отиде в полицията с майка си Гинка Кесякова заради купон, на който бил в събота вечерта, а след сигнал от граждани, че празнуващите ги замерят с предмети, пристигнала и полиция.

„Бях поканен на рожден ден. Момчето нямаше как да ни покани у тях, затова нае апартамент“, разказал Георги пред инспекторката.

Той обяснил, че компанията от 14 души, 11 от тях непълнолетни, била тиха и кротка.

„Едно момче се подхлъзна и изпусна чашата си“, казал Георги. Същото твърдят в разпитите си и неговите приятели. В края на разпита бившата съпруга на президента Радев помолила с Георги да излязат през страничен вход, защото чакат медии, а синът ѝ е непълнолетен.

За да не ги заснемат медиите, двамата си тръгнали пеша и оставили колата си пред районното.