БСП-София ще обяви избраните кандидати за депутати

Късно снощи завърши тайното гласуване за подреждане на кандидатите за народни представители от БСП в трите многомандатни избирателни района на София

Очаква се днес до обед да бъдат оповестени кои ще са кандидатите на БСП София за народни представители.

Късно снощи завърши тайното гласуване за подреждане на кандидатите за народни представители от БСП в трите многомандатни избирателни района на София.

Делегатите на XIV-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП подредиха листите с кандидати за народни представители в 23-и, 24-и и 25-и многомандатен избирателен район в София за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Изборът стана с тайно гласуване. На някои места при равен брой гласове се проведоха балотажи между кандидатите за съответните места в листите.

Социалистите, които са определени за водачи на листи в провинцията, няма да влязат в кандидат-депутатските листи за София, решиха по-рано делегатите на XIV-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП.

По неофициална информация на БНРсред първите 10 места в листите в трите района в София са редица настоящи депутати на БСП, сред които Димитър Данчев, Антон Кутев, Анна Славова. Сред кандидатите има и млади лица като Благовест Кирилов и дъщерята на Румен Овчаров – Теодора, които заемат, съответно, второ и шесто място в 23-ти избирателен район.

Водачите вече бяха определени от Националния съвет на БСП, за 23-ти 24-ти и 25-ти многомандатен избирателен район София те са съответно Христо Проданов Георги Свиленски и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По-рано, като водач на листа в Пловдив-град, беше обявена Корнелия Нинова. Това стана причината знакови лица на БСП в града да откажат да участват в листата.

С днешното гласуване на столичните социалисти не се попълват местата за коалиционните партньори и гражданската квота, които се определят от Националния съвет.

Целта на БСП е спечелване на предстоящите парламентарни избори чрез широка обществена подкрепа, а не с мобилизиране единствено на традиционните гласове. Това подчерта лидерът на БСП-София Калоян Паргов в доклада си пред XIV-ата Конференция на организацията:

„За БСП победата няма алтернатива. Ситуацията изисква да покажем хъс и емоция. Искреното ми желание е хората да видят БСП жизнена и изпълнена с решимост партия. Досега ГЕРБ никога не е бил в толкова слаба и неизгодна позиция. Инатът им на всяка цена да довършат мандата допълнително отблъсна много хора. Ето защо ние сме длъжни да победим ГЕРБ и да нямаме оправдания, ако не го сторим“.

По думите му кандидатите трябва да са: „Подготвени, съвестни, достойни, кадърни, образовани кандидати за народни представители. Кандидати, които ще изградят около себе си гръбнака на кампанията в столицата  и ще са на първа линия в състезанието за доверието на софиянци“.

Снимка: БГНЕС