ВМРО разкри мотивите си за предизборната раздяла с НФСБ

Депутатите от ръководството на ВМРО разкриха митивите за предизборната си раздяла с НФСБ, с която коалицията на „Обединени патриоти“ окончателно се разпада преди вота на 4 април.

Самостоятелното явяване на изборите потвърдиха и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Преди това от коалицията им бе изгонена „Атака“ начело с  Волен Сидеров, който също обяви, че партията му ще се яви съмостоятелно на парламентарните избори.

„Разконспирирахте ни още вчера“, започна с усмивка Александър Сиди срещата си с медиите.

„Излизаме сами на парламентарните избори. Помните на изборите за Европейски парламент, имаме двама депутати. ВМРО утрои общинските си кметове и кметове на кметства. НФСБ са уведомени за това решение. ВМРО благодари за съвместната работа в 43-ото и 44-ото Народно събрание. Емблематични ще останат постиженията ни като ограничаване броя на секциите в Турция. Преборихме се за ограда по границата“, казаха от ВМРО.

„Преценката за това, което сме свършили, ще я дадат българските гражадни“, завърши декларацията на воеводите.

„Тук няма напрежения или различия. Истината е, че ВМРО се развива. Сега ще положим усилия да превърнем ВМРО в една сериозна гражданска платформа. Поемаме към тези избори с ясното желание една немалка част от избираемите места в листите да бъдат за гражданската квота. Така ще създадем една динамична общност, която ще може да разшири патриотичното пространство“, допълни Искрен Веселинов.

Той заяви и, че ВМРО няма да се бори само да мине 4%-ата бариера, а се цели в по-голям резултат. Освен това воеводите имали за цел и да станат незаобиколим фактор в политиката.

„Съжителството ни беше динамично, имали сме различна приоритетност по проблемите, които защитаваме. Това е различна визия, няма драма, за развитие на патриотичното движение“, допълни Веселинов.

„Имаме писмо от КОД, но не сме провели официална среща“, издаде част от стратегията за предстоящите избори на ВМРО Искрен Веселинов, с което и бирифингът завърши.