Волен Сидеров: Играем в купен мач, но някой трябва да даде пример – затова участваме в изборите

Мишо Константинов още не може да обясни защо в избирателните списъци има 600 хиляди фантома

Патриотите девалвираха – занимаваха с отваряне на тоалетни и затваряне на заведения. Това е цената ГЕРБ да изкара за първи път мандата си докрай. Законът за трюфелите беше по-важен от този за концесиите и закон за референдумите. Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров.

Той подчерта, че „Атака“ отдавна е на политическия терен – много преди участията на формацията в последните 4 народни събрания.

На въпрос на водещия дали „Атака“ ще влезе и в 45-то Народно събрание, Волен Сидерово коментира, че такива прогнози са вид хазарт.

„Защо не говорим за това какво ще правим като влезем? Никой не говори какво ще прави, а само се предлагат разни схеми като в тотото“, заяви Волен Сидеров.

Според него е важно да се коментира и решава въпросът със златните концесии.

„От 20 години ни изнасят рудата – и злато, и други ценни стратегически компоненти за високите технологии. Колко пъти казвам „Спрете тази концесия!“, а следват само оглушки и тишина. Партньорите ми се занимаваха с отваряне на тоалетни и затваряне на заведения“, подчерта Сидеров.

Според него изнасянето на ценни суровини се прави само от държави, които нямат никаква индустрия.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Лидерът на „Атака“ даде показателен пример за разминаването между говоренето в политиката и реалните действия: „Каракачанов гледа надолу – това не е добър признак, а в същност говориш сериозни неща – нека психолозите да кажат какво означава това“.

Сидеров напомни, че Каракачанов е подписал договори за 4-5 милиарда, които отиват в чужди държави и то срещу нещо авансово. „Новият голям брат колко е актуален сега? Живеем в света на Оруел“, коментира той.

На въпрос коя беше грешката в конструкцията на „Обединени патриоти“, при положение, че и Валери Симеонов, и Красимир Каракачанов са посочили като причина „Атака“, Волен Сидеров отговори:

„Те са искали да бъдат мен, но не можеха по ред причини и затова ме определиха за грешка. Но и двамата излъгаха, като казаха, че те били присъединили „Атака“. Те обикаляха като кучета преди аз да ги поканя навремето“, напомни историята на обединението Сидеров.

Според него ВМРО и Каракачанов са като паразит, който се впива в гостоприемника и го изпива – това е ВМРО. „Но реших да се обединим и 2016 г. го издигнах за президент. През 2017 г. взехме трета позиция – за първи път патриотична формация измести ДПС“, подчерта Сидеров.

Лидерът на „Атака“ определи изпълнителната власт като реално управляващата. Това е една от причините ГЕРБ да се задържи толкова дълго на власт и да изкара мандата си. Като друга причина Сидеров посочи промяната у патриотите.

„Девалвираха патриотите – това е цената ГЕРБ да изкара мандата. Закон за трюфелите беше по-важен от концесиите и закон за референдумите“, заяви Сидеров.

Според него е важно да развием наша индустрия, да не зависим от чужди интереси. „Да изгоним Софийска вода и златните концесионери – това ще ни осигури средства да вдигнем доходите, а не да бъдем ограбвани от чужди страни“, подчерта той.

„Имаме рекордно измрели пенсионери заради липса на достъп до адекватно медицинско обслужване, защото на екрана имаме само ковид и ваксинации – един огромен социален експеримент за убиване на средния бизнес и промиване на мозъка ни всеки ден“, коментира лидерът на „Атака“.

„Това не конспирации, а реалности. Ерик Блеър го е описал в световен мащаб – ще бъдем разделени в няколко конгломерата и ще живеем в страх“, допълни той.

Ако на тези избори си останат нещата по същия начин, едва ли ще можем да се преборим с кризата, посочи Сидеров. Той отново напомни, че избирателните списъци са пълни със 600 хиляди мъртви души, което е дело или бездействие на „Информационно обслужване“. Мишо Константинов дума не каза за това разминаване, подчерта Сидеров.

Той напомни, че 2-3-% от „Информационно обслужване“ са частни и по тази причина има затъмнение. Сидеров отново призова транспортния министър Росен Желязков да разтури ръководството на дружеството и да въведе прозрачност на управлението му.

Волен Сидеров напомни и за двете дела, които ЦИК загуби от Административен съд. „Въпреки това ЦИК си стои. Как да вярваме в честността на изборите? Играем в купен мач. Но някой трябва да даде пример – затова участваме в изборите“, заяви той.

На въпрос дали егото вреди на политиците, Сидеров отговори, че егото не може да вреди, ако се балансира с интересите на хората и се раздава като талант. Иначе егото те затваря като в ковчег, убеден е лидерът на ПП „Атака“.