Втори ден няма ток в някои райони на Гърция

Отвориха за движение магистралата Атина – Ламия, която беше затворена два дни, поради заледяване и натрупан сняг. Авария остави без ток райони на област Атика, а жертвите на лошото време в Гърция са три, предаде БНР.

От тази сутрин властите отвориха за движение магистралата Атина – Ламия с предупреждение към водачите да шофират с повишено внимание поради заледяване на пътя в цялата област Атика. Движат се само част от градските автобуси в гръцката столица. Втори ден не е възстановено електрозахранването в няколко района на област Атика. Повече от 250 хиляди семейства са без ток. Части на армията от тази сутрин участват в обработването на пътища и в помощ на екипите по възстановяване на електричеството.

Трите пристанища Пирея, Рафина и Лаврио са с прекъснат трафик на всички видове плавателни съдове. В Северна Гърция всички пътища са отворени за движение на тежкотоварни автомобили. По високите места се изискват вериги за автомобилите. Островите в Егейско море също са засегнати от ниските температури с прекъсване на електрозахранването и заледени пътища. Според прогнозите днес се очаква леко покачване на температурите.