Гешев към кандидатите за европрокурори: Нямаме съмнения, че повечето сте с безупречна компетеност

„Сигурни сме, че ще се представите добре всички, като трудността по-скоро ще е за прокурорската колегия, отколкото за всеки един от вас. Чисто колегиално искам да ви кажа да се спокойни“, обърна се към кандидатите главният прокурор

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва кандидатите за европейски делегирани прокурори. 32-ма са прокурорите, следователите и съдиите, кандидатствали да работят за оглавяваната от Лаура Кьовеши Европейската прокуратура. Те ще бъдат изслушвани в следващите дни, а в събота се очаква съдебните кадровици да изберат 10 от тях.

Чрез министъра на правосъдието крайното решение на колегията ще бъде изпратено на Кьовеши.

Преди началото на изслушването главният прокурор Иван Гешев се обърна към кандидатите: „Нямаме съмнения, че преобладаващата част от вас са с безупречна компетентност и професионални качества. Сигурни сме, че ще се представите добре всички, като трудността по-скоро ще е за прокурорската колегия, отколкото за всеки един от вас. Чисто колегиално искам да ви кажа да се спокойни. Процедурата е по-скоро интервю и събеседване, не го възприемайте като изпит“.

Според приетия регламент, кандидатите за европейски делегирани прокурори представят кратко експозе за мотивацията си и отговарят на въпроси на членовете на Прокурорската колегия и на неправителствени организации.

Източник: „Труд

Подобни статии

Още в катергорията