Гл. секретар на Радев: Морално недопустимо е министър да обсъжда така непълнолетен

Синът на президента не е участвал в шумно празненство, точно това се каза и в прессъобщението, не е и бил задържан от полицията, но нямаме и право да нарушаваме защитата на личните данни на едно непълнолетно лице. Морално недопустимо е министър на здравеопазването да обсъжда по този начин непълнолетен“.

Това каза в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз Димитър Стоянов, главен секретар на президента Румен Радев.

Относно дискутираните хеликопери, които да бъдат използвани при бедствия и аварии, при инциденти в планината, от президентството предлагат да бъдат закупени пет хеликоптера плюс още един, за да бъде осигурена цялата страна с въздушни линейки.

Експертът Димитър Стоянов увери, че деветтоният „Кугър“ не е подходящ за тази цел. „Заниженият контрол при провеждане на обществени поръчки със средства от ЕС води до ситуации като тази с джиповете и доклада на ОЛАФ“, каза той.

Според главният секретар на президента Румен Радев държавният глава стриктно спазва Конституцията и законите на страната, като е сигурен, че рано или късно истината ще излезе наяве.

„В съобщението на ОЛАФ се казва, че става дума за измама и злоупотреба със средства. Ясно се казва, че се разследва промяната в критериите, не договора или процедурата по сключването му. Докладът на ОЛАФ не сме го виждали, той е в прокуратурата. Никой не е твърдял, че договорът не е сключен от правителство на Бойко Борисов“, това каза в предаването и Красимир Ципов, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

„Отговор на въпросите, ще даде разследването. Ние не сме били призовавани от разследването“, категоричен бе Ципов.