Задържаха рецидивисти в Брусарци

Под ръководството на Районна прокуратура-Монтана, съгласувано с Окръжна прокуратура, на територията на Брусарци се е провела специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и контрола за спазване на разпоредбите, касаещи движението по пътищата, съобщиха от обвинението.

Участието в нея са взели служители от Районно управление на МВР-Лом, зонално жандармерийно управление в Мотана и полицейски участък-Брусарци. Проверени са 23 обекта, 59 моторно превозни средства и 64 лица.

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани двама рецидивисти от с. Крива бара, във връзка с водено разследване за кражба от имот на 64-годишна жена. Установени са и са иззети предмети и на други кражби – моторен трион, чували с посуда.

Открити са 84 литра алкохол, държан без необходимите документи. На три адреса в града са установени дърва, съхранявани без контролна марка и документи, доказващи произхода им.

Органите на реда са съставили 4 акта за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането и по Закона за горите. Разкрити са пет престъпления и са заведени четири заявителски материала.

Преди няколко дни в с. Киселево, област Монтана, е била разкрита нарколаборатория. В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и незаконно отглеждане на растения от рода на конопа е бил задържан 42-годишен мъж.

Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност. След задържането му с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа е било внесено в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Окръжният съд в Монтана е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение – гаранция в пари, която ще бъде обжалвана от държавното обвинение пред Софийския апелативен съд.