Марешки се похвали: Платил съм 2 милиарда на държавата!

Той подчерта също, че семейните му фирми са създали 4 000 работни места

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки е първият и засега единствен политик, който в началото на предизборната кампания отчете пред обществото колко данъци е внесъл семейният му бизнес за целия преход. Сумата е два милиарда лева.

От изказването му в предаването „Панорама“ по БНТ стана ясно, че освен тази колосална сума, изчислена за 30 години, откакто е стартирал първият му бизнес с аптеки през март 1991г., също толкова – два милиарда лева, е и сумата, която българите са спестили, благодарение на по-ниските цени във веригите аптеки и бензиностанции.

„С тези милиарди са плащани заплати, правени са много неща за българите. Нашите фирми са в България, данъците ни – в НАП. Къде са фирмите и данъците на другите политици? Когато имаш претенция за управляваш парите на българския народ, трябва да докажеш, че си внасял, а не си взимал”, заяви Марешки.

Той подчерта също, че семейните му фирми са създали 4 000 работни места. „Три милиона българи всеки месец, което значи по сто хиляди на ден, влизат в нашите обекти. Те са дали оценката си за мен като бизнесмен, дали са я и като политик, затова бях в 44-то Народно събрание и по всяка вероятност ще бъда и в следващото. Хората са мъдри и виждат какво става.

„Никой не хвърля камък върху ялова круша. В момента всички- и леви, и десни, са се насочили срещу мен. Ако Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ нямаше 10-12%, както една независима социологическа агенция най-накрая се престраши да признае, че сме трета политическа сила, целият този огън нямаше да е насочен срещу мен”, заяви Веселин Марешки.

Той призова българите, преди да чуят поредните едни и същи обещания от нови-стари политически „спасители”, да преценят добре кой от тях какво е направил, кой какво е изградил, на колко хора е помогнал през живота си. „Аз съм един от многото данъкоплатци, на които им омръзна хора без понятие за реалния живот, да определят как се харчат народни пари. Всеки управител на бакалия е икономически по-грамотен от мнозинството политици у нас! Защото се бори ежедневно да оцелява на пазара и да се развива, мисли за данъци, осигуровки, заплати, лицензи, режийни и прочие. Икономика не се учи в парламентарния бюфет, а в реалния бизнес”, категоричен е Марешки.