Мария Бакалова с награда от Лондонските кинокритици

Почти всички победители изпратиха видеопослания. Тържество с номинираните и наградените е планирано за по-благоприятен период през годината

Мария Бакалова спечели наградата за актриса в поддържаща роля на Лондонските кинокритици за филма „Борат 2“, съобщиха в. „Гардиън“ и БТА. Бакалова измести за наградата Елън Бърнстин („Да намериш отново себе си“) и Аманда Сайфред („Манк“).

Голямата награда за филм на годината Лондонските кинокритици (London Critics Circle) присъдиха на „Земя на номади“. Филмът спечели още две награди на виртуалната церемония – за актриса на годината на Франсис Макдорманд и за сценарий на Клои Чжао. Филмът вече се очертава като фаворит в холивудския награден сезон, като част от групата режисирани от жени, получаващи много номинации. Той беше отличен и на кинофестивала във Венеция.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Хорърът „Сейнт Мод“ спечели също три награди, включително и за британски или ирландски филм на годината. Режисьорката му Роуз Глас получи наградата за режисьорски пробив, а Морфид Кларк – за британска или ирландска актриса на годината.

Наградата за най-добър актьор получи посмъртно Чадуик Боузман за „Ма Рейни: Майката на блуса“. За актьор в поддържаща роля беше избран Шон Паркс („Мангроув“). Риз Ахмед спечели наградата за британски/ирландски актьор на годината за „Без звуци в живота“ и „Mogul Mowgli“.

Лондонските кинокритици избраха за най-добър режисьор Стив Маккуин за поредицата „Глас за промяната“ („Малка брадва“).

„Още едно“ на датчанина Томас Винтенберг спечели наградата за чуждоезичен филм.

Заради пандемията церемонията се проведе онлайн. Почти всички победители изпратиха видеопослания. Тържество с номинираните и наградените е планирано за по-благоприятен период през годината.

Подобни статии

Михаил Белчев получи „ИКАР“ за цялостен принос в музиката

Съюзът на артистите в България раздаде годишните си награди "Икар" на...

Още в катергорията

Михаил Белчев получи „ИКАР“ за цялостен принос в музиката

Съюзът на артистите в България раздаде годишните си награди...

Томина Неделя e! Денят е „Великден на мъртвите“

Забранено е подхващането на всякаква работа. Жените боядисват яйца...