Общинските ДКЦ-та се включват в масовата ваксинация в София

Bulgaria On Air

Имунизации срещу COVID-19 се поставят и в поликлиниките – 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДЦК, 24 ДЦК и 25 ДКЦ, където са разкрити кабинети за ваксинация

От понеделник, 22 февруари, в София е създадена организация за извършване на имунизации на всички желаещи граждани и в пет общински Диагностично-консултативни центров. По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова общинските ДКЦ-та се включват в масовата ваксинация, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Имунизации срещу COVID-19 се поставят и в поликлиниките – 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДЦК, 24 ДЦК и 25 ДКЦ, където са разкрити кабинети за ваксинация.

През вчерашния ден на общо 336 души бе направена ваксина в трите многопрофилни общински болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ и 12 ДКЦ, които първи от общинските лечебни заведения се включиха в масовата ваксинация.

Във Втора МБАЛ и Пета МБАЛ ще продължи поставянето на ваксини и на записалите се граждани от третата фаза на националния план за имунизация срещу COVID-19.

Желаещите трябва да носят лична карта. На място ще им бъде извършен преглед преди поставяне на имунизацията. При възможност хората могат да носят документи от епикризи за придружаващи заболявания.

Информация за адресите и телефоните на общинските ДКЦ-та могат да бъдат намерени на сайта на Столична община – https://www.sofia.bg/covid-19