Опашка за ваксини пред Столичната РЗИ: Личните лекари в София ще получат по 30 дози

Снимка: bTV

Семейните лекари пренесоха ваксините до кабинетите си в хладилни чанти. Заедно с препаратите те получават и картончета, които се издават на всеки ваксиниран

Всички общопрактикуващи лекари ще получат по три флакона с 30 дози за първа игла от пристигналите днес ваксини на „АстраЗенека“до изчерпване на количествата. Това съобщи директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, цитиран от бТВ.

Пратката се състои от 52 800 хил. дози, които бяха разпределени в 28-те Регионални здравни инспекции в страната, за да може приложението им да започне веднага. 50% от количеството ще отиде при личните лекари.

9300 са отделените дози от препарата за София. 6000 от тях ще се предоставят на джипитата, а останалите 3300 – към болниците за продължаване на ваксинирането по плана.

Веднага след пристигането на пратката личните лекари се наредиха на опашка пред РЗИ-София, за да получат бройки от препарата. Д-р Гелева обясни, че досега е взела веднъж 20 дози, а 100 нейни пациенти искат да се ваксинират срещу COVID-19.

Семейните лекари пренесоха ваксините до кабинетите си в хладилни чанти. Заедно с препаратите те получават и картончета, които се издават на всеки ваксиниран.