Отнеха над 300 хиляди лева от Страшилището на Северозапада

Бандата на Цветомир Ценов – Квиц се занимаваше с грабежи, наркотици, изнасилвания и лихварство

Имущество за 311 677.29 лева на Цветомир Ценов – Квиц е отнето в полза на държавата. С влязло в сила съдебно решение на окръжния съд във Враца изцяло е уважен иск на антикорупционната комисия срещу гангстера от Козлодуй, станал печално известен като Страшилището на Северозапада.

Бандата му , която поразява с бруталните извращения спрямо жертвите си, беше разбита през есента на 2017 година след масираната акция на баретите и Специализираната прокуратура във Врачанско. Тя се е занимавала с грабежи, изнасилвания, наркотици, лихварство, палежи и заплахи с убийство.

Производството срещу Квиц е започнало след обвинение от прокуратурата за участие в организираната престъпна група. Проверката на КПКОНПИ е установила значителни несъответствия в имуществото му.

Въпреки твърденията на Квиц, че е бил на трудов договор във фирмата на съпругата си, както и че е теглил банкови кредити, съдът е приел аргументите на комисията, че има значително несъответствие от над 250 000 лв. между имуществото и нетния доход на Цветомир Ценов. Оценителните експертизи, изготвени в съдебната фаза на производството, са възприети от съда във Враца като компетентни и обосновани.

Уважената искова молба включва отнемане в полза на държавата на парични суми, урегулирани поземлени имоти, недвижим имот – автомивка и прилежаща към нея постройка, паричната стойност от обезщетение на лек автомобил „Ауди“ Q7, както и товарен автомобил „Мицубиши“. Цветомир Ценов е осъден да заплати и съдебните разноски по делото.

Източник: lupa.bg

Подобни статии

Арестуваха българи за телефонни измами в Гърция

Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България, поясниха...

Още в катергорията

Арестуваха българи за телефонни измами в Гърция

Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в...

Брутална сеч в гориста местност до Велинград

Въпреки че е подаден не един сигнал до 112,...

Мистерията около изчезването на бизнесмена Александър Алтънбашев се заплита!

Алтънбашев пратил последен есемес на Ториното, а полицаите останали...