Партията на Божков ще се яви на изборите с мандатоносител

Фейсбук

Във вторник от партия „Българско лято“ ще обявят коя е партията-мандатоносител

„Обещах ви, че въпреки опитите на хунтата да ни спре, ние ще участваме в Избори2021. Вижте кой ще бъде мандатоносителят на Българско лято в излъчване на живо. 23.02., 13:00 ч.“. Това написа бизнесменът Васил Божков в социалната мрежа.

 

Припомняме, че на 5 февруари по време на заседание за регистрацията на партията, прокуратурата настоя тя да не бъде вписвана, защото не отговаряла на законовите изисквания. Според държавното обвинение в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена, като поиска експертиза да провери истинността им. Прокуратурата поиска и експертиза, която да установи дали наистина е била проведена телеконферентна връзка за учредяване на партията.

Според прокуратурата лъвът на емблемата на „Българско лято“ има прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и на емблемата на Български монетен двор, като посочи, че иска да бъде проверено доколко това е така.

За първи март във Върховния касационен съд е насрочено за разглеждане делото, образувано по протест срещу решението на Софийския градски съд за регистриране на политическа партия „Гражданска платформа Българско лято“ – проект на бизнесмена Васил Божков.

Във ВКС бе образувано дело по протест срещу решението на СГС за вписване на „Гражданска платформа Българско лято“ в публичния регистър на политическите партии.