Партията на Божков ще участва в изборите чрез ПП БНО

ПП „Българско национално обединение“ /БНО/ е мандатоносителят на партията на Васил Божков

„Въпреки опитите на Прокуратурата и #хунтата да спре ПП „Българско лято“ да се яви на избори, ние ще участваме. ПП БНО е избраният мандатоносител, предоставяйки ни 100% от своите листи. Времето за промяна настъпи“. Това съобщи в социалната мрежа бизнесменът Васил Божков.

Председателят на „Българско лято“ уточни Борил Соколов, че на бюлетината ще пише БНО, но ще става дума за „Българско лято“.

Лидерът на ПП „Българско национално обединение“ Георги Георгиев-Готи бе кандидат за кмет на София на последните местни избори.

По-рано днес Васил Божков заяви във видеообръщение: „Не съм политик. Никога не съм искал да бъда. Имах мисия – да спасим културното наследство на България. Сега мисията ми е друга – да спасим бъдещето. Бъдещето се кове днес. Хунтата всячески се опитва да ни попречи. Няма да успее. Ние сме силата, бъдете здрави!“

Припомняме, че партията на Васил Божков не можа да се регистрира за самостоятелно участие на изборите, тъй като прокуратурата оспорва решението на Софийския градски съд и така изтече срокът за регистрация.