Продуцентът на “Семейство Симпсън” почина

Продуцентът и сценарист на „Семейство Симпсън“ Марк Уилмор, номиниран 10 пъти за награда „Еми“, е починал от коронавирус на 57-годишна възраст. Новината съобщава брат му Лари Уилмор в социалните мрежи.

„Моят сладък брат, Марк Едуард Уилмор, почина снощи след борба с COVID-19 и други състояния, които му причиняваха страдания и болка в продължение на много години “, обяви по-големият брат на Уилмор в Туитър, описвайки го като “мил, приятен и забавен”, съобщава “Марка”, предава БГНЕС.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Уилмор е родом от окръг Сан Бернардино, Калифорния и започва писателската си кариера през 90-те години в комедийното шоу “In Living Color”, в което по-късно става част от актьорския състав. Шоуто му носи първата номинация за „Еми“ и по-късно продължава работа по популярното вечерно шоу „Вечерното шоу с Джей Лено“.

По-късно Уилмор е избран за копродуцент и сценарист на „Семейство Симпсън“ и анимационния сериал „С като Семейство“, където гласът му е използван за герой, който се появява от време на време.

“Още един огромен талант, който ни беше отнет твърде рано. Имах привилегията да работя с Марк Уилмор през по-голямата част от последните 23 години и той беше най-забавният в студиото. И прекрасен човек. Той е незаменим”, каза Майкъл Прайс, създателят на най-известното жълто семейство по телевизията.