Румен Петков: Убеден съм, че сме носители на промяната

Горд съм, че в листите ни има 6 хабилитирани лица, каза още лидерът на партията при представянето на кандидатите в трите избирателни района на София-град

Енергията я има във всички възрастови групи, но близо 1/3 от 35-те кандидати, които сме номинирали, са до 40-годишна възраст. Това ме кара да съм убеден, че сме носители на промяната. Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков по време на представянето на кандидатите си за народни представители в 23, 24 и 25 МИР в София, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той посочи, че листите на партията в София ще бъдат регистрирани утре.

„Благодаря на тези, които се ангажират с подкрепата си за нашата политика и нашата кампания. Продължаваме да сме притеснени от това, че в кампанията няма да се говори за политика и политически и управленски решения, а по-скоро ще бъде фокусирана върху насаждането на страх. Искам да подчертая с голямо удоволствие и респект към нашите кандидати в трите района, че мислите ни излъчват енергия и достойнство, характер. В листите ни са хора, които са доказали професионално себе си и способността си да защитават националния и обществения интерес“, подчерта Румен Петков.

Горд съм, че в листите ни има 6 хабилитирани лица, каза още лидерът на АБВ.

Той посочи, че в листите на партията има трима лекари, трима юристи, хора, анагажирани с националната сигурност, икономиката и администрирането. По думите му това богатство от личности отразява нуждите на София.

„Искам да подчертая благодарностите ни към проф. Зайков, защото такъв тип представители на научната мисъл са ценност за обществото. Те са носители на това достойнство и тази сила на българския интелект, които са ни правили и трябва да ни правят горди европейци. Да благодаря на д-р Заячка – тя е представител на младото поколение, за ангажимента й не просто към Младежката организация на ПП АБВ, а заради готовността й да отстоява политики без притеснение. Сърдечни благодарности изказвам не защото така се говори в такива случаи, а защото съм убеден и изразявам мнението на мнозина за ангажимента на доц. Атанас Мангъров. Ако днес нещо липсва на нашето общество, то е реалния анализ на ситуацията и предоставяне на необходимата информация на гражданите, за да могат те да направят своята оценка на действията и бездействията на институциите в национален, европейски и световен мащаб“, допълни лидерът на АБВ.

Румен Петков благодари още веднъж на кандидатите на АБВ, защото по думите му в тази особена ситуация да се кандидатираш за народен представител е предизвикателство и отговорност.

„Гордея се с вас, защото вие го направихте по достоен, деликатен и фин начин. Това са неща, които през последните години липсват от българския обществен и политически живот“, допълни той.

Наша кауза е младите хора да останат в България, каза Христо Колев, лидер на софийската организация на АВБ и водач в 25 МИР в столицата.

„Продължаваме я и винаги ще отстояваме това наше желание младите да се приберат, а още по-добре е да можем да ги задържим тук. Ако нещата не се променят сега, един ден моите деца просто няма да имат избора дали да заминат, или да останат. Те ще трябва да заминат, защото за последните 10 години, каквото и да се каже за това управление, е малко. Те водят антибългарска политика и това го заявявам най-отговорно“, допълни той.

По думите му от АБВ се борят за нов морал, за провеждането на нова политика, която да носи промяната.

„Трудно е. Няма да стане за 2 дни, но трябва да се борим. Не може да сме пасивни. Единствени от АБВ постоянно, без никакъв страх говорим за корупционните схеми на елементи от управлението. Единствено от АБВ-София постоянно правим репортажи за презастрояването, за незаконното строителство или за това, което по документи е, но реално не е законно, както изсичането на Витоша. Единствени ние искахме и искаме оставката на главния архитект на София Здравко Здравков именно заради строежа във вилната зона на Бистрица“, припомни той.

Колев посочи, че на представителите на ПП АБВ им е пределно ясно по кой път са тръгнали и защо – в името на България.

„Единствено ние публично оповестихме имената на прокурорите, които спряха досъдебното производство във връзка с разследването с кюлчетата със злато и 1 милион евро в резиденцията на г-н Борисов – премиер на България. Единствени ние пробваме нещо, спрямо нашите инструменти, защото когато не си в парламента и властта е много по-трудно. Въпреки това, постоянно го правим и ще продължаваме да го правим“, увери той.

За нас е много важно да се повишат доходите, да има нормален начин на живот за пенсионерите и работа за младите хора, наша кауза е младите да останат в България, обяви още Христо Колев.

Той призова хората да отидат до урните на 4 април, защото сега е моментът да вземат решение за бъдещето на България. Христо Колев подчерта, че промяната е възможна, а носителят й е именно ПП АБВ.

„Благодаря за това, че се включихте и имахте смелостта твърдо да заявите своята позиция. Като председател на софийската градска организация на ПП АБВ в този момент съм горд, защото листите, тези 35 човека са всички до един доказали се, те са авторитетни по места. Всички правят нещо и до ден днешен са правили нещо, с което до подобрят средата на живот в България. Най-добрата, най-качествена листа в трите МИР-а е на АБВ като качество. Като потенциал, като морал, като професионализъм нито една друга партия не може да извади такива кандидати. АБВ следваме принципи и политика, от която не мърдаме дори и сантиметър“, посочи той.

Вече 7 години ПП АБВ има национално отговорни политики във всеки един сектор, заяви д-р Пламена Заячка, лидер на Младежката организация на ПП АБВ и водач на 23 МИР на листата на партията в София.

„Включих се в битката и се съгласих да съм водач на листата на ПП АБВ в 24 МИР, също така и в Кърджали, защото вярвам, че промяната започва от всеки един от нас. За да промениш нещо, трябва да се включиш активно и да бъдеш промяната, която искаш да видиш. За първи път съм водач на листа и тръгвам с увереност не само заради хората, които са при мен в листата и в цяла София, но заради хората, които са в АБВ“, допълни тя.

Д-р Заячка подчерта, че от АБВ са доказали експертизата си.

„Днес след коронакризата и мерките имаме изключителна нужда от потенциал, стратегия, експертиза, които да изведат България след здравните мерки, следват икономическите и социалните“, посочи тя.