Румен Радев: Семейството ми е подложено на непрекъснати атаки от началото на моя мандат

“Много от медиите повториха сляпо опорките на кафявите сайтове”, заяви президентът по повод случая със сина му и партито, на което е бил

Нуждаем се от всеобхватно и пълно разследване по доклада на ОЛАФ, което да се основава на всички документи по случая, а не само на селективно поднесени. Това каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос за доклада на Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ за нередности в обществена поръчка за закупуването на високопроходими автомобили за МВР.

Държавният глава отговори на журналистически въпроси преди участието си в откриването на 14-ата Национална археологическа изложба „Българска археология 2020“ в Националния археологически институт с музей при БАН.

По думите на президента разбираемо е и управляващите да се притесняват – ако има нарушение в обществената поръчка и после те са я отстоявали пред КЗК и са сключили договор.

Държавният глава очаква от медиите да бъдат, по думите му, не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ като констатациите на ОЛАФ и ЕК за „крупните злоупотреби в Агенция „Митници“, които облагодетелстват по техни доклади определени фирми и лица на висши публични длъжности в България, но ощетяват европейския бюджет“.

Радев допълни, че по разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. заедно с дължимите лихви.

„Колкото и сега този скандал да се потиска преди изборите, след изборите най-вероятно България ще трябва да плаща, както ще плащаме и огромните заеми, които в момента харчим“, коментира президентът.

На въпрос за информациите за присъствието на сина му на купон в София преди дни, Румен Радев изрази съжаление, че много от медиите, по думите му, са повторили „сляпо опорките на кафявите сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в РПУ, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители на приберат децата си“.

„Медиите имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост, каза президентът. – Дължите го най-вече на тези млади хора, които на прага на своето пълнолетие са пряко засегнати от манипулациите и тъкмо сега те формират своето отношение към институциите и медиите. Не съм разследващ орган, аз знам това, което съм говорил с много от момчетата.“

„От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и аз нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал“, заяви Румен Радев.

Подобни статии

Още в катергорията