Станислав Анастасов: България има нужда от ускорено развитие и ДПС има програма за това

По думите му през тези 10 г. се прави политика на „харесвам – не харесвам“, „обичам – не обичам“ и накрая сметката я плащат българските граждани

„Ако след 10 г. пребиваване на едни хора във властта България е на дъното в класациите на ЕС, на следващото поколение не трябва да завещаем това. България има нужда от ускорено икономическо развитие и ДПС има съответната програма за това“.
Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ зам.-председателят на партията Станислав Анастасов.

По думите му през тези 10 г. се прави политика на „харесвам – не харесвам“, „обичам – не обичам“ и накрая сметката я плащат българските граждани.

„Следващото Народно събрание ще има много тежка задача. Ще трябва да се направи много тежък избор от всички партии – дали искаме ускорено развитие на страната или искаме да продължим да затъваме“, изтъква той.

„ДПС има ясна програма – чист въздух, чиста вода, чиста храна, модерни
технологии, дигитализация и включване на активните граждани във формирането на политиките и решенията“, допълни Анастасов.

„Това ще са най-важните избори от 1989 г. насам, защото състоянието на
демокрацията и икономиката са в същото състояние, каквото 89-а очакваше като промяна“, коментира Анастасов думите на лидера на партията Мустафа Карадайъ.

„Има нужда да се възстанови нормалността в политиката, има нужда да се възстанови демокрацията и държавността. Трябва да се възстанови авторитетът на институциите и нормалният диалог между тях – нещо, за което говорим от години“, допълни той.
На въпрос защо не виждаме Делян Пеевски в парламента, Анастасов заяви, че той е съвносител на много законопроекти и „има своята активна роля, дори да не е всеки ден там“.

„Има много депутати от сегашното управляващо мнозинство, които всеки ден ходят на работа и няма резултат. Г-н Пеевски като част от ДПС също е колективен играч. Ние действаме колективно и внасяме законопроектите заедно“, каза още зам.-председателят на ДПС.

По отношение на изказването на Цветан Цветанов, че ако гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС, Станислав Анастасов заяви, че той е човекът, който е ходил да иска подкрепа от тях.

Подобни статии

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната подкрепа за...

Още в катергорията

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната...

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме...

Румен Петков: Европа ни хока заради безчинствата на БАБХ по границата

Има ноти от редица европейски правителства. Влизането ни в...