Схемаджия завлича фирми в София, държавата ощетена с ДДС за милиони

Далавераджията подвеждал умствено болни хора с цел източване на клон на фирма за сметосъбиране Собственик на над 50 фирми е завлякал държавата с милиони левове, като е използвал личните данни на хора с умствено заболяване без тяхното знание, гласи сигнал до vestnik.eu.

Схемаджията извършвал незаконните си игри вече повече от 10 години, разказват ощипаните от лицето Георги Харачерев.

Според информация на източниците на vestnik.eu, Харачерев, който е собственик на фирма „Астон сервиз“ ООД (компания за почистване и сметосъбиране в София, Плевен и Червен бряг) е използвал над 50 фирми в реализирането на своите ДДС измами.

Пред сайта vestnik.eu един от измамените от Харачерев разказва, че за последните 4 години той и неговите приближени са източили фирмата „Витоша сити 2016“ ООД. Това станало чрез компанията “Миг23“ ООД с използването на цял куп фалшиви договори и фактури.

Справка показва, че към днешна дата основните действащите фирми на схемаджията Харачерев са „Тилком“ ООД със собственик Панайот Божилов, „Кристал винил“ ООД, „Тренд кабел“ ООД, „Тренд кабел 2001“ ООД, „Тренд нет“ ООД (фирмите „Тренд“ са с представител Милко Токучев), както и вече спомената по-горе “Миг23“ ООД, в която съдружник е още Антон Илиев.

Източникът на vestnik.eu разкрива, че за незаконната дейност на всички тези фирми вече има подадени сигнали до НАП и до ръководството на УниКредит Булбанк, като предстои такива сигнали да бъдат подадени и до Прокуратурата.

Измамените от Георги Харачерев твърдят още, че той преди всичко въртял далавери с ДДС, а измамите достигат милиони левове. Фирма „Тилком“ например през последните 2 години била ощетила държавата с над 3 млн. лева.

Друг основен „бизнес“, който дедесарят практикувал бил свързан с назначаването на хора-инвалиди без тяхното знание и без да им заплаща, като използвал личните им данни. Срещу тяхното име Харачерев редовно записвал по 10 хил. лева заплата. За случая преди 2 години писа и сайтът „Блиц“, като тогава скандалът се беше разрази покрай далавери на измамника в дуловското село Черник.

Тогава ужилените от Харачерев хора подкрепиха своите възмущения с документи, но в крайна сметка изплашени от заплахи, не получиха възмездие. „Блиц“  писа още, че измамените лица са подали сигнал и до кметството, който бил отхвърлен под предтекст, че фирмата била частна и че кметството не можело да се занимава с подобни сигнали.

Един от пострадалите от наглецът Харачерев твърди, че днес схемаджията въртял мръсни междуфирмени сделки с незаконни договори, както и че издавал фалшиви пълномощни, с които пък ощетява съдружници и партньори с документация легализирана от нотариус Слава Пилякова. Впоследствие той разпределял десетките изпраните свои милиони по други свои фирми.

Същият твърди, че основните играчи в схемите на Георги Харачерев били партньорите му Георги Минков, Панайот Божилов, Милко Токучев, Антон Илиев, както и адвокат Георги Ненчев (който е и съдружник в част от фирмите, чрез които минават фалшиви фактури).

Лицата по-горе въртели и схеми в Уникредит Булбанк, където пък подписвали сметки с фалшви инициали с цел източване на дружество без знанието на другите съдружници.

Vestnik.eu запазва правото на поверителност на своите източници и държи в своята редакция документи доказващи горенаписаните твърдения. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!