Тъпчат в хотел под карантина пристигащите във Великобритания българи

От понеделник всички пристигащи във Великобритания от страните в т.нар. червен списък трябва да са под карантина в одобрен от правителството хотел за 10 дни

Пристигащите в Шотландия, включително и от България, също трябва да се изолират в хотел за 10 дни, като изключение ще се прилага само за пристигащите от Ирландия. Това става ясно от прессъобщение на външо министерство.

Мярката е част от по-строгите изисквания, които Великобритания въвежда от 15 февруари 2021 г. в допълнение към действащите в момента ограничения.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Страните от червения списък са публикувани на правителствения сайт, уточняват от МВнР: ВРЪЗКА ТУК .

От 15 февруари 2021 г. британското правителство планира и въвеждане на задължение пристигащите в Англия граждани да направят 2 теста за Covid-19 – на втория и на осмия ден от карантината. Резервациите за хотел и за тестове за COVID-19 ще се правят чрез специален онлайн портал. Очаква се промяна във формуляра Public Health Passenger Locator Form, в който ще се въвежда информация във връзка с изпълнението на новите мерки (тестове и карантина в хотел).

Информация относно резервация в карантинни хотели и тестове ще бъде публикувана допълнително. Препоръчва се пътуващите редовно да следят за актуална информация на британския правителствен сайт www.gov.uk.

От въшно министерство напомнят, че към настоящия момент няма забрана за влизане във Великобритания спрямо пътуващите от България. Всички пътници, пристигащи във Великобритания, са длъжни да предоставят данни за своето пътуване чрез попълване на Passenger Locator Form (наличен на следната уеб страница – https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk). Освен това те трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от тест за Covid-19, направен до 72 часа (3 дни) преди тяхното заминаване, както и да се подложат на 10-дневна карантина.

Подобни статии

Израел: Южноафриканският вариант може да премине през защитата на „Пфайзер“

Южноафриканският вариант на коронавируса може да премине през защитата, която ваксината...

Още в катергорията

Израел: Южноафриканският вариант може да премине през защитата на „Пфайзер“

Южноафриканският вариант на коронавируса може да премине през защитата,...

Слави Трифонов: Новият шериф в града

Ето какво пишат чуждестранните медии за Слави Трифонов: Правителството на...

Тръмп: Републиканец ще спечели следващите избори в САЩ

Доналд Тръмп вярва, че републиканците ще успеят да си...