Борисов на АМ „Тракия“: Радвам се, че всичко е ново – банкети, мантинели, асфалтът е проверен

“Много работа се отхвърли, копаха чак до долу и всичко се направи на ново, за да има гаранции, че е качествено. Мантинелите също са нови, всичко е ново”, каза Борисов

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка, за да провери как се ремонтират пътни участъци в страната. Този път е на магистрала „Тракия“, за да види как се реконструира участъка около Чирпан. Компания му прави заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Това става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Събота, неделя. Извънреден труд. Става прекрасно“, констатира премиерът.
Борисов разговаря с млад работник, който каза, че харесва и е избрал работата си, защото му доставя удоволствие на прави нещо, което остава.

„Ако имахме сега ордени за герой на труда, сега и ти щеше да имаш. Радвам се, че всичко е ново – банкети, мантинели, асфалтът е проверен“, отчете примерът, а работникът му каза, че се подписва за качеството на ремонта и му благодари, че се плаща редовно, включително за извънреден труд и затова работят без проблем и събота и неделя.

После Борисов разговаря и с друг млад работник, на 23 години от Пловдив, който управлява багер и е водач на строителни машини. Той отчете, че новата отсечка на магистрала „Тракия“ ще е най-хубавата за каране.

Борисов обяви, че до седмица трасето ще е готово и магистралата ще е напълно отворена още за пролетния сезон. „Много работа се отхвърли, копаха чак до долу и всичко се направи на ново, за да има гаранции, че е качествено. Мантинелите също са нови, всичко е ново“, каза Борисов.

Работникът пък разкри пред премиера, че пътя става „от добре по-добре“. Служителят бе оператор на тежка машина, с която се почиства асфалта на пътя. Той обаче сподели пред премиера, че мечтата му е да кара камион.

„Запомни го това момче. Толкова си обича камиона, че като изкара книжка, да му се даде. Иска развитие“, отвърна пък премиера.