Васил Божков: Сам не мога да променя бъдещето, трябва ми вашата помощ

Бизнесменът Васил Божков половин час отговаря на въпросите на Мартин Карбовски и потребители на социалните мрежи

Къде е колекцията на Божков?

Никой не знае къде е. Чух слухове, че я местят от едно място на друго. По-важното е в какво състояние е. колекцията я заграбиха, нарушавайки три закона. Тази колекция съм я събирал 30 години – едно съкровище на България. Съкровищата си избират пазителите, но и носят проклятие за грабителите.

Колекцията ми е законна. Повечето предмети са купени от чужбина. По българския закон те не подлежат на регулации – първи закон нарушиха. Моите предмети са регистрирани всичките. На едни има излязла регистрация, на други – документите са оставени за регистрация и не е наша вината, че те не са ги регистрирали.

И трето, те разграбиха колекцията, все едно съм иманяр, а дефакто разграбиха един закон. Тама нарушиха и закона за музеите.

По отношение на колекцията съм завел дело в Лондон, сигурно ще заведа дела и в други съдилища, ще платят всички щети и колекцията ще ми я върнат и ще направим музей. А ако е загубена, виновниците трябва да си понесат отговорността за щетите. Но за тях е по-страшно проклятието, което ще им нанесе.

Какво се случва с Телефонната палата?

Имахме проект за музей и тъкмо почнахме ремонта и блокираха всичко. Работата по музея спря. Един бъдещ, може би най-хубав музей на Балканите го спряха в зародиш. Съсипаха една мисия.

Божков и спорта

За спорта съм направил много. Федерация по спортна стрелба, Федерация по шах – знае се какви са резултатите. Знаят се и резултатите на ЦСКА докато бях там. За „Левски“ направихме игрища, създадохме здрава детска школа и Бойко си го взе обратно. Къде е сега „Левски“? Но ще бъде пак велик клуб, след като хунтата падне от власт.

Коронавирусът

Не съм се ваксинирал. Това е най-обикновен грип. Аз прекарах корона – три дни ме боляха мускулите и един ден имах температура. Вирусът е някаква пропаганда и се използва за контрол върху масите. Но държавата трябва да внася всякакви ваксини и хората да могат да избират свободно.

Предсказанията и мисията

Не вярвам в предсказания, но вярвам в съдбата, в нея няма случайни неща. Така Васил Божков коментира разпространяваното предсказание, че 60-годишен мъж, дошъл от чужбина, ще сложи ред в България. Това изпитание в момента ме кара да се променя и да поема новата си мисия.

Кога се връща Божков?

Чакай ме, когато излязат резултатите от изборите официално. Ако сме в парламента, естествено че идвам, къде ще ходя. Не може да излъжеш доверието на народа. А ако не съм в парламента, продължаваме борбата от тука (бел.ред. – Дубай).не мога да се върна по простата причина, че в България няма закони. Ако си в затвора без вина, как може да се бориш? Има ли едно обвинение срещу мен доказано? Има ли едно обвинение вкарано в съда? Има една силна реклама на прокуратурата. Но дойдем ли на власт, максимум за три месеца главата на хунтата е в затвора.

За избирателите си

На истинските избиратели казвам : „Гласувайте!“ Гласувайте с №14 и ме чакайте. Не се имам за Левски, но мисля, че историческата възможност да се махне тази власт ми е дадена. От парламентарно представените сили дали някой ще направи нещо на тези, които управляват сега? Ще играем докато не победим. Ако на тези избори не спечелим, на следващите, по следващите. Но сам не мога да променя бъдещето. Трябва ми вашата помощ.

Подобни статии

„Алсат М“ (РСМ): Остава енигма как ще работи историческата комисия

София зачита правото на самоопределение на гражданите на Република Северна Македония,...

Още в катергорията

„Алсат М“ (РСМ): Остава енигма как ще работи историческата комисия

София зачита правото на самоопределение на гражданите на Република...