Васил Божков се изправя срещу Борисов и Нинова

Фейсбук

Васил Божков ще участва в парламентарните избори, съобщава „Стандарт“

Партията на Васил Божков „Българско лято“ не успя да се регистрира за изборите, но постигна споразумение с „Българско национално обединение“ да им предостави изцяло листите си. Той ще бъде водач на листата в 25 МИР в София.

Миналата седмица БНО даде 100% от листите си на концесия на Божков.

25 МИР в София, наличен лидерския район, сили ще мерят шефовете на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова. В същия изборен район партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ обяви, че ще издигне за лидер на листата си бившият волейболен национал Боян Йорданов, който е известен с прозвището Поразяващата лява ръка.

Вече е внесена и листата на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ в 25-и район. Тя се води от сценариста в телевизия 7/8 Филип Станев. Водач на листата на партия АБВ е Христо Колев, лидер на софийската организация на партията.

Листата си за вота вече са регистрирали и русофилите от ПП „Възраждане на Отечеството“, водена от лидера Николай Малинов. Той е бивш депутат от БСП, с награди от Медведев и Путин. Срещу него има дело за шпионаж в полза на чужда държава.