Двама задържани за наркотрафик през ГКПП “Кулата”

Окръжната прокуратура в Благоевград разследва двама за наркотрафик през границата. Това съобщиха от пресцентъра на обвинението

На 20 март, след постъпил сигнал, служители на ОД на МВР Благоевград са спрели лек автомобил, пътуващ от България за Гърция през ГКПП Кулата. В колата са били открити два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио. Въпросните обекти, с тегло 1873 грама, били сложени във вътрешността на резервна гума в багажника. При извършен полеви тест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на хероин.

Водачът на колата – 61-годишен мъж от село Тополница, община Петрич, с инициали Б.Г. е бил задържан на място.

В хода на разследването на престъпното деяние е бил установен неговия подбудител и помагач – 51-годишният Д.А. от Петрич. Към настоящия момент е известно, че по-рано Б.Г. придобил дрогата от съучастника си – Д.А., който умишлено го склонил към извършване на престъпното деяние, за което му обещал заплащане и съдействие. Улеснил го с даване на съвети, разяснения, набавяне на парични средства за пътуването, осигуряване и предоставяне на наркотичното вещество, както и укриването му в автомобила.

При извършено претърсване в дома на Д.А. в гр. Петрич са били открити и иззети електронна везна, метален уред за пресоване със следи от хероин и парична сума в размер на 5 400 евро.

наркотрафик през Кулата
Снимка: пресцентър, прокуратурата

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура –Благоевград двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искания за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.Г. и Д.А. Двамата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.

Източник: dariknews.bg