Дейли мейл: Меган Маркъл може да се кандидатира за Белия дом през 2024 г.

Chris Jackson/Getty Images

Според експерти по американско конституционно право Маркъл отговаря на всички изисквания да се кандидатира за президент на САЩ

„Меган Маркъл може и да се кандидатира за Белия дом“, написа лондонският в. „Дейли мейл“, предава epicenter.bg.

Според изданието съпругата на принц Хари е започнала да проучва лобистки компании, които евентуално да ѝ помогнат за набирането на средства за изборите на 5 ноември 2024 г.

„Източник до бившата актриса заяви, че Маркъл е провела разговори и с представители на Демократическата партия (на президента на САЩ Джо Байдън)“, посочи още изданието.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

„Маркъл никога не е криела своите антипатии към Доналд Тръмп. Тя не се отказа от американското си гражданство, когато се омъжи за принца през 2018 година, за да може гласува за друг кандидат през 2020 г.“, допълни медията.

Според експерти по американско конституционно право Маркъл отговаря на всички изисквания да се кандидатира за президент на САЩ. „Тя е родена на територията на страната и в момента е на 39 години (минималната възраст за кандидата е 35 години)“, коментираха специалисти, цитирани от вестника

„Ако артистката успее, тя ще стане първата президентка на САЩ, вторият чернокож стопанин на Белия дом – след Барак Обама (2009 – 2017 г.) и вторият актьор начело на САЩ – след Роналд Рейгън (1981 – 1989 г)“, написа още „Дейли мейл“.