Десетки арестувани по време на протест срещу противоепидемичните мерки във Великобритания

В протеста се включиха близо 10 000 души, които носеха плакати с призиви като „Спрете да разрушавате живота на нашите деца“ и „Фалшива пандемия“

Десетки хора бяха арестувани по време на протест срещу противоепидемичните мерки във Великобритания, предаде bTV. Протестиращи срещу наложените заради коронавируса преминаха през централната част на Лондон, като пренебрегнаха предупрежденията да стоят далеч един от друг и се стигна до сблъсъци със силите на реда.

Полицията съобщи, че са извършени 33 ареста, предимно за нарушения на наложените за борба с коронавируса правила. В протеста се включиха близо 10 000 души, които носеха плакати с призиви като „Спрете да разрушавате живота на нашите деца“ и „Фалшива пандемия“.

Въведените заради коронавируса правила забраняват събирането на групи хора, включително с цел протест. Съпротивата срещу тези мерки обаче се засили тази седмица. В петък над 60 британски депутати изпратиха писмо до вътрешния министър Прити Пател, призовавайки да се направи изключение за участието в протести.