Европа се бунтува срещу COVID мерките

Протест срещу ограниченията имаше и в България – в София се събраха стотици, а гражданско недоволство срещу влизащия в сила от утре частичен локдуан имаше и в Русе

Десетки хиляди протестираха във Великобритания и Германия срещу наложените COVID ограничения вчера. В Лондон задърани са 33-ма а в германския град Касел се стигна и до сблъсъци. Протест срещу ограниченията имаше и в България – в София се събраха стотици, а гражданско недоволство срещу влизащия в сила от утре частичен локдуан имаше и в Русе.

Десетки са били арестувани след вчерашните масови демонстрации срещу COVID мерките във Великобритания. Хиляди хора шестваха по улиците на Лондон и пренебрегваха наложените противоепидемични мерки за спазване на дистанция и забраната за струпване на големи групи от хора. По информация на властите събрали са се близо 10 хил. души.

Полицията съобщи, че са извършени 33 ареста.

Сериозни протести имаше и в германския град Касел, където се стигна и до ексцесии и сблъсъци между полиция и протестиращи. Това е една от най-големите демонстрации в Германия от началото на годината. Съобщава се за близо 20 хиляди протестиращи.

По информация на германската ZDF по време на демонстрацията са били хвърляни бутилки по полицията, а властите на свой ред са използвали водно оръдие, бухалки и лютив спрей, за да противодействат на тълпата.

Около 70 демонстранти се събраха и в германската столица Берлин. До Бранденбургската врата са се стекли десетки крайно-десни екстремисти с червени знамена.

Снимка: Swen Pfoertner/DPA via AP

Свързани Новини:

Десетки арестувани по време на протест срещу противоепидемичните мерки във Великобритания