Евтина манипулация: В деня за размисъл bTV ни пуска филма „Нашето мото е „Криза“, в който кандидатът за президент повтаря като Борисов „Работа, работа, работа“

Всички прилики едва ли са случайни. Предстои ни цяла седмица промиване на мозъци и подсъзнателно набиване под формата на реклама на един не лош филм мотото на кампанията на ГЕРБ

Точно в деня за размисъл преди изборите за парламент, които всички политици определят като решаващи, bTV прави меко казано странен избор на филми, с които да облъчва аудиторията си, предава BIG5.bg.

В 12:30 ч. ни се предлага „Решаващ вот“ (Swing Vote, 2008), а от 20:00 ч. – „Нашето мото е „Криза“ (Our Brand Is Crisis, 2015) – и в двата филма основният сюжет са… изборите!

Освен че ще гледаме филми за избори в деня за размисъл, дотогава всеки ден ще гледаме и промото на „Нашето мото е „Криза“, за което bTV не използва официалния трейлър, ами откъс, в който един от главните герои – кандидатът за президент на Боливия, казва пред хората на площада…  „Работа, работа, работа“! Всъщност, не е много сигурно дали в оригинала е точно така или е интерпретация на дублажа, но според сюжета на филма, боливийският кандидат за президент изостава в проучванията на социологическите агенции и затова щабът му привлича на своя страна елитен американски мениджърски екип, воден от гениалния стратег, дамата Джейн Бодийн – Бедствието.

Всички прилики едва ли са случайни. Предстои ни цяла седмица промиване на мозъци и подсъзнателно набиване под формата на реклама на един не лош филм мотото на кампанията на ГЕРБ.

Цяла седмица ще слушаме „Работа, работа, работа“ не само в предизборните блокове, но и при всеки анонс на филма. А в събота ще го чуем и в самия филм, за да не забравим случайно за кого да гласуваме в неделя.

„Чудесно“ решение и на политическите пиари, и на bTV да ни напомнят постоянно за ГЕРБ и техния пръв ръководител!

Единствената им конкуренция в деня за размисъл, обаче, ще бъде Слави Трифонов, който може досега да не е участвал в нито един дебат и да не е дал нито едно интервю, но пък в последния момент обяви, че в петък от 20 часа – само 4 часа преди настъпването на деня за размисъл, ще направи специален концерт „Къде си вярна, ти, любов народна“ в зала „Арена Армеец“. Така „народната любов“ ще има време цяла събота вместо да размишлява, да споделя из социалните мрежи селфита от концерта.

Така поднесени, съботните забавления идеално допълват за изграждането на оня събирателен български образ, който си седи на дивана и възторжено говори за правда, демокрация и по-добър живот. Но и за който си имаме поговорките „Най-мразим да мислим“ и „Седим и мислим, мислим и седим, по едно време се улавям, че само седим“.

Подобни статии

Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора

Държавният глава Румен Радев с първи коментар за кадровите промени във...

Още в катергорията

Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора

Държавният глава Румен Радев с първи коментар за кадровите...

Германия облекчава мерките за пристигащите от България – ваксинирани или преболедували

Германия облекчава мерките при пристигане в страната за гражданите,...

Израелската армия унищожи сграда с офиси на „Асошиейтед прес“ и „Ал Джазира” в Газа

По-рано бригадите „Изадин ал Касам“ информираха за изстрелването на...