Жесток инцидент в Лондон: Полицай изнасили и уби млада жена

Лондончани организираха мемориал в чест на Сара в публичен парк близо до мястото, на което е била видяна жива за последно

Лондон е вцепенен след жестоко убийство.

В нощта на 3 срещу 4 март 33-годишната Сара Еверард изчезва на път за вкъщи в Клапам, Южен Лондон. Сара се прибирала от гостуване при приятелка и последно е засечена от улична камера към 21:30 вечерта.

Тя е завършила престижния университет в Дърам и работела като маркетингов директор в лондонска фирма. Близките й я описват като мила и чаровна млада дама, която винаги поставяла семейството на първо място.

Тялото й е намерено на 10 март, захвърлено в гората край Кент, а при последвалото полицейско разследване е арестуван и обвинен Уейн Кузенс – 48-годишен действащ полицай от Metropolitan Police (Столичната полиция). Засега мотивът за убийството остава неясен.

Източници твърдят, че жертвата е била отвлечена и изнасилена преди да бъде убита, а случаят отпуши вълна от обществено възмущение в социалните мрежи. Хиляди жени споделиха, че винаги се страхуват за безопасността си, когато се прибират по тъмно. Последвалият сериозен дебат в защита на жените може да се превърне в повод за сериозни законодателни промени.

Междувременно лондончани организираха мемориал в чест на Сара в публичен парк близо до мястото, на което е била видяна жива за последно.

Източник: ПИК

Снимка: SWINS/GETTY