Кандидат-депутатите от ДПС с жест към дамите по повод празника на жената

Младежката организация и кандидат-депутатите от ДПС София стартираха инициативата „Цвете срещу усмивка“ и зарадваха дамите в столицата с красиви пролетни цветя.

„Чувствам се вдъхновена и заредена с положителни емоции. Успяхме да предадем енергията, която излъчваме ние, най-младата листа в цяла България, и на хората. Дамите бяха изключително усмихнати и поласкани от жеста. За мен беше удоволствие да се срещна с тях и да стартирам деня им с хубава емоция. “, каза Райна Иванова, водач на листата на ДПС от 25 МИР-София.

В инициативата се включи и евродепутатът Илхан Кючюк, който е активен участник в подобни начинания, като „Световният ден на почистването“.

„Денят на жената има повече от 100-годишна история и макар днешното разбиране на празника да е далеч от първоначалната идея, а именно признание за политическите и обществените постижения на жените, 8-ми март е денят, в който отдаваме нужното уважение към нежната половина от човечеството. Почувствах се удовлетворен и много положително зареден от срещата ни с дамите, жестът ни към тях беше приет с много усмивки, а именно това е нашата цел, „Цвете срещу усмивка“, и тя е постигната.“, коментира евродепутатът.

Инициативата беше посрещната радушно от всички хора. Нагласата на гражданите към новите лица в листата на ДПС дава сигурен знак, че хората искат промяна в настоящата политическа и обществена ситуация.

Макар денят на жената да е започнал само като политическо събитие, празникът постепенно става част от културата на много страни и днес официално се празнува в много държави.